[POD NASZYM PATRONATEM] O systemowych barierach stojących przed producentami żywności, żywieniu masowym, kierunkach, w których może rozwijać się segment roślinny będzie mowa na Konferencji Plant-Powered Perspectives organizowanej przez RoślinnieJemy 19 i 20 października w Warszawie.

Organizatorzy konferencji zwracają uwagę na to, że z jednej strony słyszy się pesymistyczne opinie o końcu roślinnego trendu, z drugiej najwięksi producenci żywności stawiają na rozszerzanie swojej oferty o roślinne produkty, a rozwój technologii pozwala na coraz śmielsze wizje z jedzeniem w roli głównej. Transformacja systemu żywności nabiera wyraźniejszych kształtów, więc wymiana doświadczeń, pomysłów i współpraca mogą okazać się kluczowe w budowaniu roślinnej przyszłości.
Podczas szóstej edycji konferencji organizatorzy przyjrzą się roślinnej działalności największych podmiotów branży spożywczej, nowym technologiom i innowacyjnym rozwiązaniom wykorzystywanym przy produkcji alternatyw białka, ale też przemianie w nawykach żywieniowych Polaków i podejściu do tradycyjnych roślinnych źródeł białka takich jak nasiona strączkowe i tofu.
RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE – RAPORT 2023
>> kliknij, aby zapoznać się z ubiegłorocznym wydaniem <<
Tradycyjnie odbędzie się też Plant-Powered Pitching – przestrzeń dla nowych, innowacyjnych start-upów, których twórcy będą mogli przedstawić swoje produkty branżowej publiczności oraz zdobyć finansowanie na rozwój produkcji.
Zapisy ruszą już wkrótce: informacje o nich będzie można znaleźć na kanałach social media RoślinnieJemy oraz foodtech.ac, partnera Pitchingu.
Źródło: RoślinnieJemy

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.