Poké Bowl w KFC w dwóch odsłonach

Udostępnij artykuł

KFC oferuje połączenie warzyw, egzotycznych sosów i ryżu w towarzystwie kurczaka w mieszance przypraw, dzięki Poké Bowl w dwóch odsłonach – California Sun i Sweetest Chili.

W menu KFC znajdziemy dwie propozycje lekkich i jednocześnie sycących posiłków na słoneczne dni. Poké Bowl California Sun jest wypełniony awokado, ananasem, a także miksem sałat z jarmużem, oblany japońskim sosem Teriyaki. Poké Bowl Sweetest Chili zielonym ogórkiem, świeżą rukolą, sałatą z jarmużem, kukurydzą i pomidorami. Do tego orientalny sos sweet chili i szczypta sezamu. Swojego Poké Bowl można dopełnić miksem sałat lub doskonałym ryżem z warzywami.

Poké Bowl dostępne są we wszystkich restauracjach KFC na terenie całej Polski oraz w Drive Thru. Wszystkie dania można zamówić także w aplikacji KFC Collect. Następnie odebrać w wybranej przez siebie porze we wskazanej restauracji, w Drive Thru lub, po wybraniu opcji ‘Parking PickUp’, otrzymać zamówienie prosto do samochodu.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec – kwiecień 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 20.04.2022
Aktualizacja: 20.04.2022