Lokal zaprosił pierwszych gości w marcu. Pollypizza NEOpolitan znajduje się przy ul. Puławskiej 24 w Warszawie i działa codziennie od 12:00 do 22:30.
Dlaczego NEOpolitan?
To wszystko przez ciasto. Typowo neapolitańskie, ale w odmianie canotto (ponton) – czyli ultra lekkie z dużymi, pulchnymi brzegami, lekko chrupiące. Z dodatkami nie zawsze kojarzącymi się z klasyczną pizzą w Neapolu.
Nasze ciasto robimy aż 48 godzin. Używamy mąk prosto z Włoch, ociupinki drożdży, soli morskiej i sporo wody, bo to ona sprawia, że ciasto jest lekkie i wilgotne, a brzegi chrupiące. Sos? To tylko najlepsze pomidory San Marzano z odrobiną soli. Burrata nie lubi zbyt dużych podróży, dlatego świeże i genialne sery mamy z Warszawy od Bianca Mozzarella. Największe czary dzieją się potem w piecu Stefano Ferrara Forni, gdzie pizza piecze się maksymalnie 90 sekund w temperaturze ok. 460 stopni. Et voila! Witaj w świecie Polly! – mówi Aleksandra Dojnikowska, właścicielka Bułkę przez Bibułkę, Pollypizza NEOPolitan.
Oprócz pizzy w lokalu znajdziemy także dobre wina, często organiczne, czy naturalne. Są też pozycje z polskich winnic.
Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2022
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.