Polska sieć Stay inn poszerzyła swoje portfolio o nowy hotel – galeria

Udostępnij artykuł

Nowy, czterogwiazdkowy hotel Stay inn by Frost, Warszawa znajduje się w dzielnicy Włochy. Jest trzecim i zarazem największym obiektem polskiej sieci. Pozostałe znajdują się w Gdańsku oraz Karpaczu. Jak udało nam się ustalić, właściciele mają dalsze plany rozwoju.

Stay inn by Frost Warszawa

Stay inn by Frost, Warszawa oferuje 89 przestronnych pokoi – od typu superior po apartament z zaciszną sypialnią i prywatną strefą wypoczynkową. Architektura i wystrój hotelu stanowią równowagę między współczesnym stylem a naturalnymi materiałami, połączonymi z designerskimi meblami i przemyślanym oświetleniem.

Oferująca szeroki wybór smaków i kuchni, restauracja MONO Kitchen & Bar proponuje różnorodne dania. Zabiera gości w kulinarną podróż dookoła świata, nie pomijając tradycyjnych dań kuchni lokalnej. Obok znajduje się nowoczesny lifestylowy bar.

Hotel oddaje do dyspozycji gości także ponad 200 mkw. powierzchni konferencyjno-bankietowej. Może być podzielona na trzy sekcje, a największa przestrzeń może pomieścić do 140 gości w ustawieniu teatralnym. Strefa wyposażona jest w najnowocześniejszy sprzęt audiowizualny oraz bezpłatne, szybkie Wi-Fi.

Uwagę zwraca wyjątkowa dodatkowa  sala konferencyjna na 6 piętrze hotelu – The VIEW, która posiada wyjście na taras z widokiem na centrum Warszawy, jak i okolice lotniska. Pomieści do 40 osób.

Jedną z kluczowych atrakcji hotelu jest kompleks Zen Wellnes & Spa – basen, sauna fińska oraz siłownia.

Hotel wyposażony jest również w takie udogodnienia, jak podziemny parking oraz strefę zewnętrznego parkowania.  

Hotel Stay inn by Frost, Warszawa położony jest w popularnej i dynamicznie rozwijającej się dzielnicy Włochy, zaledwie 3,5 km od międzynarodowego portu lotniczego im. F. Chopina  i 6 km od ścisłego centrum stolicy.  

Dyrektorem hotelu został Tomasz Schulz, związany przez ostatnie 15 lat z Pałacem Mierzęcin Wellness & Wine Resort.

Dbałość o środowisko

Warto zaznaczyć, iż właściciele wielokrotnie podkreślają jak ważne jest dla nich ograniczenie negatywnego wpływu działalności biznesu na planetę. Planując nowe inwestycje zwracają uwagę na wykorzystywanie nowatorskich i energooszczędnych technologi oraz narzędzi przyjaznych dla środowiska.

Hotel Stay inn by Frost powstał w oparciu o najbardziej ekologiczne rozwiązania. Zastosowaliśmy fotowoltaike, najwyższe parametry izolacyjne oraz akustyczne. Cały hotel wraz z basenem jest podgrzewany i klimatyzowany najnowszym systemem pomp geotermalnych, które uzyskują ciepło z ziemi i tym samym oszczędzają zużycie gazu. Natomiast minimalne zużycie prądu przez pompy będzie rekompensowane przez fotowoltaikę. Energię zaczerpniemy z ziemi, uzyskując ją dzięki specjalnym odwiertom na głębokości 150 m. komentuje Władysław Frost.

Plany inwestorów

Kolejnym etapem rozwoju będzie inwestycja hotelowa w renomowanym,  polskim kurorcie Mielnie, gdzie właściciele posiadają już trzy działki budowlane. Właściciele sieci są również bardzo aktywni na rynku HoReCa i zarządzają takimi  autorskimi i rozpoznawalnymi  markami  foodowymi jak: MONO Kitchen, Mexicali taco bar, Morze Pasta, Pizza Corner i Raclette- hod dogs. Weekend majowy przyniesie otwarcie Pizza Corner i Mexicali w nowo powstającym food courcie „Hala Targowa” w Bydgoszczy.

Źródło: Stay inn

Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2023
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 27.03.2023
Aktualizacja: 27.03.2023