Potrzebny 6-letni catering dla szpitala

Udostępnij artykuł

Zamówienie polega na kompleksowym żywieniu pacjentów hospitalizowanych w Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym w Elblągu w okresie 72 miesięcy z jednoczesnym przejęciem od szpitala pracowników kuchni wraz z dzierżawą i modernizacją jej pomieszczeń. W chwili podpisania umowy czynność wydawanie posiłków odbywać się będzie z pomieszczenia ekspedycyjnego kuchni.

Szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie na posiłki płatne/abonamentowe w roku 2009 w szpitalu wynosiło:
śniadanie – ok. 35 porcji miesięcznie – dotyczy osób opiekujących się chorymi, obiad – ok. 1100 porcji miesięcznie – dotyczy pracowników szpitala i osób opiekujących się chorymi, kolacja – ok. 35 porcji miesięcznie – dotyczy osób opiekujących się chorymi. W dotychczasowym funkcjonowaniu szpitala śniadania i kolacje wykupywane były tylko przez opiekunów pacjentów hospitalizowanych. Konsumpcja posiłków płatnych obiadowych dla pracowników odbywała się od godziny 12 do godziny 15 na stołówce zakładowej.

Wojewódzki Szpital Zespolony w Elblągu został wybudowany przed 22 laty.Obecnie oferuje usługi na II poziomie referencyjnym, w wybranych specjalnościach na III poziomie referencyjnym, w 23 oddziałach stacjonarnych, zatrudniając ponad 1300 osób.

W Polsce największymi firmami cateringowymi są między innymi: Aspen Res, Impel Catering, Gastropol Group, Eurest Poland oraz Dussmann.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 06.08.2010
Aktualizacja: 06.08.2010