Podczas gali The Best Chef Awards powered by Perlage w Madrycie ogłoszono najlepszych szefów kuchni. Na 92 miejscu znalazł się Przemysław Klima – współwłaściciel i szef kuchni Bottiglieria 1881. Pierwszą lokatę po raz kolejny zajął Dabiz Muñoz (Hiszpania) z restauracji DiverXO zlokalizowanej w Madrycie.
David Muñoz zyskał reputację pioniera i kreatywnego poszukiwacza przygód. Jego zespół kucharzy i pracowników DiverXO może pojawić się podczas jedzenia, aby dodać coś nowego i ekscytującego do dania. Jego pasja do gotowania rozwinęła się, gdy jako chłopiec rodzice Davida Muñoza zabrali go do madryckiej restauracji Abrahama Garcii, Viridiana. David Muñoz zdobywał doświadczenie pracując w Hiszpanii, w Balzac i Viridiana oraz za granicą, gdzie chłonął globalne wpływy, które teraz znajdują odzwierciedlenie w jego własnym stylu. Kilka lat życia w Londynie sprawiło, że pracował w najlepszych restauracjach w mieście, takich jak Nobu. Po powrocie do Madrytu David Muñoz postanowił otworzyć własną restaurację DiverXO.
Pełną listę laureatów można znaleźć na: thebestchefawards.com.
Rynek Gastronomiczny w Polsce – RAPORT 2022
>> Kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.