Innowacyjne i autorskie dania w restauracjach ORZO: roślinne rolki, deser zero-waste i cocktails na suchym lodzie. W menu zielonych lokali pojawiło się danie limitowane – wariacja na temat klasycznego sushi.
ORZOshi to roślinna rolka z drobnym makaronem orzo zamiast ryżu, mango, awokado, tempurą i podkręconym wasabi mayo. W menu pojawiło się także nowe danie stworzone w duchu zero-waste – Bread Brûlée. Deser bazuje na czerstwej bagietce korzennej z dodatkiem mleka, karmelu i żółtek ekologicznych jajek „0”.
Ponadto do niedawno debiutującej karty koktajli #BackTo90s dołączają nowe pozycje autorstwa wielokrotnego laureata prestiżowych konkursów barmańskich – Marcina Kruka. Palm Beach – marcepanowy i wakacyjny (rum Gosling Black Seal, milk wash Martini Rosso z fasolą tonką, sok z limonki, syrop bananowy). Pura Vida – tropikalny i piankowy (tequila Jose Cuervo Silver, świeży sok z ananasa, sok z imbiru, syrop z kafiru, piana z wody kokosowej i pandanowca). Missty Fog – deserowy i elegancki (wódka Distill No. 9 infuzowana wiśniami, sok z cytryny, redukcja z piwa Guinness z figą, Porto Ruby, likier Mozart Dark Chocolate). Cocktails podawane są na suchym lodzie.
SWEETS & COFFEE wydanie pierwsze 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.