Roślinne rolki i deser zero-waste w ORZO

Udostępnij artykuł

Innowacyjne i autorskie dania w restauracjach ORZO: roślinne rolki, deser zero-waste i cocktails na suchym lodzie. W menu zielonych lokali pojawiło się danie limitowane – wariacja na temat klasycznego sushi.

ORZOshi to roślinna rolka z drobnym makaronem orzo zamiast ryżu, mango, awokado, tempurą i podkręconym wasabi mayo. W menu pojawiło się także nowe danie stworzone w duchu zero-waste – Bread Brûlée. Deser bazuje na czerstwej bagietce korzennej z dodatkiem mleka, karmelu i żółtek ekologicznych jajek „0”.

Ponadto do niedawno debiutującej karty koktajli #BackTo90s dołączają nowe pozycje autorstwa wielokrotnego laureata prestiżowych konkursów barmańskich – Marcina Kruka. Palm Beach – marcepanowy i wakacyjny (rum Gosling Black Seal, milk wash Martini Rosso z fasolą tonką, sok z limonki, syrop bananowy). Pura Vida – tropikalny i piankowy (tequila Jose Cuervo Silver, świeży sok z ananasa, sok z imbiru, syrop z kafiru, piana z wody kokosowej i pandanowca). Missty Fog – deserowy i elegancki (wódka Distill No. 9 infuzowana wiśniami, sok z cytryny, redukcja z piwa Guinness z figą, Porto Ruby, likier Mozart Dark Chocolate). Cocktails podawane są na suchym lodzie.

SWEETS & COFFEE wydanie pierwsze 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 01.07.2022
Aktualizacja: 01.07.2022