Sheraton Grand Warsaw zaprezentował nowe wnętrza

Udostępnij artykuł
W środę 4 grudnia odbyła się oficjalna prezentacja zmienionych przestrzeni hotelu, należącego do sieci Sheraton Hotels & Resort, będącej marką korporacji Marriott International skupioną na tworzeniu miejsc sprzyjających łączeniu ludzi. Dysponujący 350 pokojami, usytuowany w sercu stolicy obiekt jest jednym z pierwszych Sheratonów na świecie, który realizuje misję, jaką jest kształtowanie przestrzeni sprzyjającej różnego rodzaju spotkaniom.

Z zachwytem prezentujemy nowe wnętrza hotelu Sheraton Grand Warsaw” – komentuje środowe wydarzenie John Licence, wiceprezydent sieci Marriott International w Europie, który zarządza markami Premium i Select. “Obiekt jest jednym z pierwszych hoteli sieci, który prezentuje nowy styl lobby, pomyślany tak, by Sheraton stał się popularnym miejscem spotkań – dodaje.

Lobby hotelu posiada tak zwany Gathering Table zachęcający gości do wspólnej pracy, jedzenia, picia; wyposażony został we wszystkie potrzebne ku temu rozwiązania – takie jak gniazdka czy lampki biurkowe. Dźwiękoszczelne przestrzenie sprzyjające prywatnej atmosferze zostały zaprojektowane tak, by w spokoju odbyć rozmowę telefoniczną. Zaprojektowane przez Goddard Littlefair lobby oddaje ducha historii Warszawy dzięki zastosowaniu modernistycznych materiałów w nowoczesny sposób. Należy również wspomnieć, że Jo Littlefair, jeden z partnerów Goddard Littlefair, otrzymał tytuł dizajnera roku 2019 według Brit List.

ŚWIAT HOTELI: październik – listopad 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Efektem renowacji jest także otwarcie dwóch restauracji – Mia Cucina i InAzia – pod przewodnictwem lokalnego szefa kuchni Marcina Sasina, a także restauracji Mezzano, działającej głównie w porze śniadań.

Goście hotelowi mogą delektować się daniami kuchni włoskiej w restauracji Cucina Mia. Atmosferę podkreśla mozaika zieleni, czerwieni i beżu, a charakteru nadaje nowoczesny mural lokalnej artystki Agaty Czeremuszkin-Chrut. Proste, tradycyjne, włoskie dania przygotowywane są z najwyższej jakości składników, a w połączeniu z miłą atmosferą tu panującą gwarantują, że goście miło zapamiętają pobyt w Cucina Mia.

Miłośników kuchni azjatyckiej zaprasza restauracja inAzia, która już od wielu lat kojarzona jest z hotelem. Dzięki doświadczeniu szefa kuchni Marcina Sasina goście mają dobrą okazję, aby spróbować prawdziwych azjatyckich smaków. Przygotowane na specjalnym japońskim grillu Robata mięsa i owoce morza zadowolą najbardziej wyszukane podniebienia. Eleganckie wnętrza w kolorze koralu i morza podkreślają panująca tu orientalną atmosferę, a dzięki wbudowanym oknom, które wychodzą na kuchnię, możemy podziwiać mistrzów przy pracy.

Nowoczesne pokoje hotelu Sheraton Grand Warsaw zaprojektowane przez Alexa Kravetza wypełniają światło dzienne, a z okien rozpościera się panorama Warszawy. W pokojach jest wiele udogodnień nie tylko technologicznych, ale też praktycznych, jak duże biurko do pracy. W hotelu znajduje się ekskluzywny Sheraton Club Lounge dostępny dla członków programu lojalnościowego Marriott Bonvoy Elite i dla gości, którzy zamieszkują pokoje na piętrze Sheraton Club.

Jedenaście sal konferencyjnych o łącznej powierzchni 1125m2 tworzy znakomite portfolio dla organizatorów konferencji. Miłośnicy fitnessu i spa znajdą w ofercie hotelu nowoczesną siłownię, salę do zajęć gimnastycznych, trzy sale do masażu, saunę i łaźnię parową, a także pokoje wypoczynkowe, które pozwolą na relaks po intensywnym dniu.

Dyrektorem hotelu Sheraton Grand Warsaw jest Angela Saliba.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 12.12.2019
Aktualizacja: 12.12.2019