W środę 4 grudnia odbyła się oficjalna prezentacja zmienionych przestrzeni hotelu, należącego do sieci Sheraton Hotels & Resort, będącej marką korporacji Marriott International skupioną na tworzeniu miejsc sprzyjających łączeniu ludzi. Dysponujący 350 pokojami, usytuowany w sercu stolicy obiekt jest jednym z pierwszych Sheratonów na świecie, który realizuje misję, jaką jest kształtowanie przestrzeni sprzyjającej różnego rodzaju spotkaniom.
Z zachwytem prezentujemy nowe wnętrza hotelu Sheraton Grand Warsaw” – komentuje środowe wydarzenie John Licence, wiceprezydent sieci Marriott International w Europie, który zarządza markami Premium i Select. “Obiekt jest jednym z pierwszych hoteli sieci, który prezentuje nowy styl lobby, pomyślany tak, by Sheraton stał się popularnym miejscem spotkań – dodaje.
Lobby hotelu posiada tak zwany Gathering Table zachęcający gości do wspólnej pracy, jedzenia, picia; wyposażony został we wszystkie potrzebne ku temu rozwiązania – takie jak gniazdka czy lampki biurkowe. Dźwiękoszczelne przestrzenie sprzyjające prywatnej atmosferze zostały zaprojektowane tak, by w spokoju odbyć rozmowę telefoniczną. Zaprojektowane przez Goddard Littlefair lobby oddaje ducha historii Warszawy dzięki zastosowaniu modernistycznych materiałów w nowoczesny sposób. Należy również wspomnieć, że Jo Littlefair, jeden z partnerów Goddard Littlefair, otrzymał tytuł dizajnera roku 2019 według Brit List.
ŚWIAT HOTELI: październik – listopad 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
Efektem renowacji jest także otwarcie dwóch restauracji – Mia Cucina i InAzia – pod przewodnictwem lokalnego szefa kuchni Marcina Sasina, a także restauracji Mezzano, działającej głównie w porze śniadań.
Goście hotelowi mogą delektować się daniami kuchni włoskiej w restauracji Cucina Mia. Atmosferę podkreśla mozaika zieleni, czerwieni i beżu, a charakteru nadaje nowoczesny mural lokalnej artystki Agaty Czeremuszkin-Chrut. Proste, tradycyjne, włoskie dania przygotowywane są z najwyższej jakości składników, a w połączeniu z miłą atmosferą tu panującą gwarantują, że goście miło zapamiętają pobyt w Cucina Mia.
Miłośników kuchni azjatyckiej zaprasza restauracja inAzia, która już od wielu lat kojarzona jest z hotelem. Dzięki doświadczeniu szefa kuchni Marcina Sasina goście mają dobrą okazję, aby spróbować prawdziwych azjatyckich smaków. Przygotowane na specjalnym japońskim grillu Robata mięsa i owoce morza zadowolą najbardziej wyszukane podniebienia. Eleganckie wnętrza w kolorze koralu i morza podkreślają panująca tu orientalną atmosferę, a dzięki wbudowanym oknom, które wychodzą na kuchnię, możemy podziwiać mistrzów przy pracy.
Nowoczesne pokoje hotelu Sheraton Grand Warsaw zaprojektowane przez Alexa Kravetza wypełniają światło dzienne, a z okien rozpościera się panorama Warszawy. W pokojach jest wiele udogodnień nie tylko technologicznych, ale też praktycznych, jak duże biurko do pracy. W hotelu znajduje się ekskluzywny Sheraton Club Lounge dostępny dla członków programu lojalnościowego Marriott Bonvoy Elite i dla gości, którzy zamieszkują pokoje na piętrze Sheraton Club.
Jedenaście sal konferencyjnych o łącznej powierzchni 1125m2 tworzy znakomite portfolio dla organizatorów konferencji. Miłośnicy fitnessu i spa znajdą w ofercie hotelu nowoczesną siłownię, salę do zajęć gimnastycznych, trzy sale do masażu, saunę i łaźnię parową, a także pokoje wypoczynkowe, które pozwolą na relaks po intensywnym dniu.
Dyrektorem hotelu Sheraton Grand Warsaw jest Angela Saliba.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.