Śniadania to coś więcej niż posiłek. To doświadczenie

Udostępnij artykuł

[SPECJALNIE DLA NAS] Moim zdaniem, śniadanie w hotelu powinno opierać się na wysokiej jakości pieczywie oraz świeżych jajkach. Ciepłe, chrupiące bułki serwowane z rana to absolutna podstawa. Dbamy o bogaty wybór pieczywa, aby każdy gość znalazł coś dla siebie – pisze w komentarzu do Świata Hoteli Maciej Duszka, szef kuchni Vienna House By Wyndham Mokotow Warsaw.

Maciej Duszka, szef kuchni Vienna House By Wyndham Mokotow Warsaw.

Kluczowe są również jajka – zawsze świeże i przygotowywane na różne sposoby: jako jajecznica, jajka sadzone czy po benedyktyńsku. Warto podkreślić, że w naszym hotelu jajecznica nie jest przygotowywana z proszku, jak niektórzy mogą sądzić. Codziennie podczas śniadania wbijamy do patelni lub garnka średnio 360 świeżych jajek (przy 164 pokojach w hotelu).

Goście oczekują również świeżych, najlepiej sezonowych owoców i warzyw. Oferujemy składniki do samodzielnego komponowania sałatek oraz misy ze świeżymi owocami. Dodatkowo, w wybrane dni serwujemy różnorodne, zdrowe i smaczne smoothie.

Coraz większą rolę odgrywają regionalne akcenty w serwowanym jedzeniu. Proponujemy produkty takie jak kiszonki czy soki z kiszonej kapusty lub buraka. Obserwujemy, że zarówno goście międzynarodowi, jak i krajowi, poszukują rodzimych smaków – na przykład schabowego z zasmażaną kapustą czy soczystego kotleta mielonego. Podobnie jest…Cały komentarz publikujemy w najnowszym wydaniu Świata Hoteli marzec-kwiecień 2025. Kliknij, aby się zapoznać się z pełną treścią.

NEWSLETTER-HORECANET-ZAPISZ-SIE

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione