Sofitel Warsaw Victoria po raz kolejny został partnerem gali Francusko-Polskiej Izby Gospodarczej CCIFP. Tegoroczna edycja wydarzenia ma charakter charytatywny i odbywa się pod hasłem „Solidarni z Ukrainą. Uroczysta gala odbędzie się 27 maja, tradycyjnie w sali balowej Sofitel Warsaw Victoria. Za ekskluzywne menu łączące nowoczesność z tradycją kulinarną odpowiada Szef Kuchni Paweł Kałuski.

Sofitel Warsaw Victoria, zlokalizowany w samym sercu Warszawy, przy pl. Piłsudskiego, nieopodal Teatru Wielkiego, Ogrodu Saskiego, a także Zamku Królewskiego, to ikoniczne miejsce na mapie Warszawy. Jako ambasador nowoczesnego francuskiego stylu życia, hotel od wielu lat jest organizatorem i partnerem wydarzeń promujących nadsekwańską kulturę w Polsce.
Coroczna gala CCIFP jest jednym z najważniejszych wydarzeń polsko-francuskiego biznesu, w którym uczestniczą prezesi największych firm francuskich i polskich. Wyjątkowa kolacja, atmosfera sprzyjająca nawiązywaniu kontaktów i elegancja spotkania sprawiają, że jest to jedno z najbardziej wyczekiwanych wydarzeń CCIFP. Tradycyjnie już od wielu lat wydarzenie odbywa się w prestiżowej sali balowej Sofitel Warsaw Victoria.
ŚWIAT HOTELI – MARZEC-KWIECIEŃ 2022
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Program Gali
W tym roku gala będzie okazją, aby w jeszcze większym stopniu zaangażować społeczność frankofońską we wsparcie dla Ukrainy i jej obywateli. Wszystko dzięki aukcji unikatowych przedmiotów, przekazanych organizatorom przez wyjątkowych ludzi świata sportu, francuskiej kuchni, artystów, a także firmy, które będzie można wylicytować w trakcie wieczoru. Całkowity dochód z aukcji zostanie przeznaczony na zakup karetek pogotowia dla Ukrainy, a także na pomoc ukraińskim uchodźcom realizowaną przez Polską Akcję Humanitarną.
Wieczór uświetni menu wykreowane przez znakomitego szefa kuchni – Pawła Kałuskiego. Przygotuje dla gości dania w nowoczesnym wydaniu, stawiając na najlepszą jakość i sezonowość produktów oraz klasykę. Wśród potraw zaplanowanych na tę specjalną okoliczność znajdują się m.in. millefeuille z marynowanymi szparagami, a także comber jagnięcy z purée pietruszkowym, wanilią i kruszonką prowansalską. Uroczystą kolację wzbogacą wyborne wina wyselekcjonowane przez uznanego sommeliera.


© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.