Mnóstwo umami i białka, tylko cztery naturalne składniki. Sos sojowy Kikkoman oferuje prostotę i wyrafinowanie.
Soja, pszenica, woda i sól – tyle wystarczy, aby zgodnie z trzystuletnią japońską recepturą uwarzyć doskonałej jakości Sos sojowy Kikkoman. Żadnych ukrytych dodatków – wystarczy sprawdzić etykietę.
Najwyższa zawartość białka
Czego jeszcze się z niej dowiemy? Że Sos sojowy Kikkoman ma wyjątkowo wysoką zawartość białka sojowego: aż 10 g na 100 ml sosu. To wynik, który plasuje go na szczycie klasyfikacji sosów sojowych stosowanej na japońskim rynku – rynku, który stawia temu “narodowemu” produktowi szczególnie wysokie wymagania. Nic dziwnego zatem, że tak w Japonii, jak i w Europie, Sos sojowy Kikkoman jest powszechnie stosowany w lokalach gastronomicznych specjalizujących się w kuchniach z całego świata.
Gwarancja umami
Stopień jakości wskazuje dodatkowo, ile umami zawiera sos sojowy. Sos sojowy Kikkoman jest sosem najwyższej możliwej jakości, co oznacza, że smak umami jest w nim szczególnie wyczuwalny. To właśnie umami pozwala w pełni docenić smak potrawy, którą doprawiono Sosem sojowym Kikkoman – niezależnie, czy jest to sushi, burrito, poke bowl, tagliatelle czy hummus.
Nie dla GMO
To, czego nie widać na pierwszy rzut oka, da się poczuć w smaku. Wybierając danie z menu, konsument ufa, że zostało przygotowane z najlepszych składników – a dobry szef kuchni nigdy tego zaufania nie zawiedzie. Kikkoman daje gwarancję, że soja, której używa do produkcji swojego sosu sojowego, nie jest modyfikowana genetycznie i pochodzi wyłącznie z certyfikowanych upraw w Brazylii, Kanadzie, USA i Europie.
Zero dodatków
Substancje słodzące, barwniki, konserwanty, wzmacniacze smaku – sztuczne dodatki sprawiają, że produkcja sosu sojowego trwa krócej, a przez to jest tańsza. Ale Kikkoman nie chodzi na skróty – naturalny proces warzenia sosu to jedyny sekret niepodrabialnego smaku i aromatu Sosu sojowego Kikkoman, który nie zmienił się od trzystu lat.
Niskiej jakości sos sojowy, który wyprodukowano przy użyciu chemicznych dodatków, zdominuje smak potrawy, pozbawiając go zniuansowania i głębi. To dlatego profesjonalni szefowie kuchni wybierają Sos sojowy Kikkoman, dzięki któremu mogą zachować pełną kontrolę nad kompozycją smakową dania.
Nie da się udoskonalić czegoś, co jest doskonałe z natury. Jakości Sosu sojowego Kikkoman ufają miłośnicy dobrego jedzenia na całym świecie – ci, którzy gotują, i ci, którzy smakują.
Odpowiedzi na pytania dotyczące Food Service udziela dystrybutor marki pod adresem e-mail [email protected].
Materiał powstał we współpracy z firmą Kikkoman
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.