Sosy Teriyaki i Sos do woka Kikkoman. Azja na talerzu

Udostępnij artykuł

Teriyaki to nie tylko kurczak. To również czerwone mięso, ryby, owoce morze oraz warzywa. Teriyaki to nieskończone kulinarne możliwości – oczywiście dzięki sosom Teriyaki Kikkoman.

Produkty teriyaki znajdują wszechstronne zastosowanie jako sosy, marynaty i dipy w przygotowywaniu potraw z kuchni całego świata. Oferta Kikkomana dla gastronomii inspiruje do tworzenia nowych, pysznych połączeń. Takich jak hawajski poke bowl z meksykańską salsą paprykową i jackfruitem teriyaki.

Marynata Teriyaki Kikkoman to bogata kompozycja smaków: słodkiego, słonego i pikantnego. Po prostu pełnia umami w każdej kropli – a dla tych, którzy “jedzą oczami”, również apetyczny połysk. Bazą Marynaty Teriyaki Kikkoman jest klasycznie japoński, naturalnie warzony Sos sojowy Kikkoman. Prosty skład wzbogacono ododatek wina, octu i cukru, które nadają marynacie głęboki aromat. Niezależnie od techniki przygotowania potraw – smażenia, pieczenia, duszenia lub grillowania – Marynata Teriyaki Kikkoman gwarantuje maksimum efektu przy minimum wysiłku. Jest gotowa do użycia zawsze, kiedy jej potrzebujesz. Marynuj w niej mięso, drób, ryby i warzywa, a gotowe potrawy zachowają delikatną, soczystą konsystencję i zaskoczą wyrazistym, wyrafinowanym smakiem.

Kikkoman Glazura Teriyaki

Od klarownego, klasycznego Sosu sojowego Kikkoman, po gęstąi połyskliwą Kikkoman Glazurę Teriyaki. To najwyższej jakości, gotowy do użycia produkt, który działa niezawodnie również wtedy, kiedy liczy się każda sekunda. Kikkoman Glazura Teriyaki nadaje potrawom kuszący bursztynowy połysk oraz aromat, który balansuje między słodyczą a wytrawnością. Szlachetna baza naturalnie warzonego Sosu sojowego Kikkoman pozwala zaistnieć starannie skomponowanym dodatkom, takim jak wino, cukier, ocet, sok jabłkowy oraz imbir. Szefowie kuchni na całym świecie sięgają po Kikkoman Glazurę Kikkoman, aby błyskawicznie uzyskać efektowny finisz dla mięsa, drobiu, ryb, owoców morza i warzyw.

Sos do woka Kikkoman

Marynata Teriyaki Kikkoman to sprawdzony wybór przy potrawach stir-fry przyrządzanych w woku.W duecie z Sosem do woka Kikkoman pozwala profesjonalnym szefom kuchni osiągać niezrównane rezultaty. Podsmażaj, mieszaj i doprawiaj – wystarczy kilka kropel, aby dodać każdej potrawie słodyczy i pikantności. Japoński Sos do woka Kikkoman jest tak samo szybki oraz uniwersalny w użyciu, jak uwielbiana przez profesjonalistów chińska, głęboka patelnia. Z ich połączenia powstaje niezliczona ilość inspirowanych azjatyckimi smakami potraw na bazie składników z całego świata. Wołowina, boczek i kurczak, krewetki, tofu i warzywa, makaron, jajko i grzyby – i Sos do woka Kikkoman.

Odpowiedzi na pytania dotyczące Food Service udziela dystrybutor marki pod adresem e-mail horeca@develey.pl.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE maj-czerwiec 2024
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Okładka Nowości Gastronomiczne maj czerwiec 2024 Beata Śniechowska Tomasz Czechowski

Artykuł powstał we współpracy z marką Kikkoman

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Autor: Horecanet
Opublikowano: 10.07.2024
Aktualizacja: 10.07.2024