Rynek gastronomiczny w Polsce wart jest już kilkadziesiąt mld zł, dlatego Żabka, odpowiadając na trendy, rozszerza ofertę. Sieć wyposażyła wszystkie placówki w piece gastronomiczne – ostatni z nich uruchomiono właśnie w sklepie przy ul. Ordona 7B w Warszawie. Pizza pepperoni w stylu neapolitańskim, panini z szynką i jalapeño czy frytki – te i inne dania na ciepło są już dostępne w każdym z ponad 11 600 punktów. To zwieńczenie jednej z największych tego typu inwestycji w Europie.

Rewolucja gastronomiczna, którą rozpoczęliśmy w 2022 roku, by uczynić street food dostępnym dla każdego, ma właśnie swój symboliczny finał. To kolejny ważny krok w realizacji naszej strategii, by być jeszcze bliżej klientów i lepiej odpowiadać na ich codzienne potrzeby. Z myślą o ich wygodzie nieustannie rozwijamy ofertę gastronomiczną dostępną w sklepach, wprowadzając nowatorskie rozwiązania – jak choćby zakończony dziś proces wyposażania placówek w nowoczesne piece gastronomiczne czy poszerzanie Żabka Menu o nowe propozycje w sprawdzonej jakości i przystępnej cenie – mówi Adam Manikowski, CEO jednostki biznesowej Żabka Polska.
Żabkowe rewolucje
W ostatnich latach wiele sklepów przeszło prawdziwą metamorfozę – jak punkt w poznańskiej galerii handlowej Avenida, gdzie powstała największa jak dotąd strefa gastronomiczna z miejscem do siedzenia, dodatkowymi elementami samoobsługi i nowym, rozbudowanym asortymentem. Na wyróżnienie zasługuje także lokal w prestiżowej lokalizacji przy ul. Moliera w Warszawie, który został wyposażony w strefę, w której goście mogą odpocząć, jeść ciepłe posiłki czy napić się kawy.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2025
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Na imprezę pizza, na śniadanie… tosty
Żabka niedawno wprowadziła ofertę śniadaniową, w której można znaleźć m.in. tosty z szynką i serem gouda czy panini z jajecznicą i boczkiem. Dla miłośników klasyki przed majówką menu rozszerzono o Grillbox – prosty zestaw z kiełbasą i bułką, serwowany z różnymi sosami, np. ketchupem. Menu wzbogaciła również produkowana we Włoszech Pinsa Italiana, dostępna w dwóch wariantach: z pesto bazyliowym oraz z kiełbasą salsiccia i czerwoną cebulą.
Źródło: Żabka
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.