Tutti Santi planuje 20 restauracji na 10-lecie sieci

Udostępnij artykuł

2023 rok jest szczególny dla marki, bo mija dokładnie 10 lat od otwarcia pierwszej pizzerii, w której Polacy mogli kosztować pizzę Mistrza Włoch i Mistrza Europy Valerio Valle. Wszystko zaczęło się w najstarszym polskim mieście, Kaliszu, gdzie sieć otworzyła swój pierwszy lokal. Ostatnio marka poszerzyła portfolio o restaurację w Gnieźnie.

Po 10 latach grono fanów dań serwowanych w Tutti Santi stało się tak duże, że obecnie sieć prowadzi szesnaście lokali i wszystkie z nich działają nieprzerwanie od początku swojego istnienia, mimo wielu przeciwności, jak np. COVID-19, który dla branży gastronomicznej był ogromnym wyzwaniem.

Obecnie sieć prowadzi intensywne prace nad kolejnymi otwarciami i pozyskaniem nowych lokali. Trwają prace wykończeniowe w Elblągu i Płocku, których otwarcia planowane są w drugim kwartale roku. Lada dzień ruszają prace w kolejnym lokalu we Wrocławiu, a dwa kolejne punkty w dużych miastach Polski powinny zostać sfinalizowane chwilę później. To sprawi, że w jubileuszowym roku sieć będzie zarządzać co najmniej 20 lokalami.


Tutti Santi to sieć pizzerii, których patronem i współzałożycielem jest Mistrz Europy i Włoch w pizzy klasycznej Valerio Valle. Restauracje Tutti Santi mieszczą się w Kaliszu, Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Gdańsku, Krakowie, Ostrowie Wielkopolskim, Kielcach, Koninie, Głogowie, Lubinie, Gorzowie Wielkopolskim, Łodzi, Lesznie i Gnieźnie.

Źródło: Tutti Santi

Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2023
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 13.03.2023
Aktualizacja: 13.03.2023