Warszawa: Twórcy WuWu i Zoni z nową restauracją

Udostępnij artykuł
Rest Team zaprasza gości do kolejnej lokalizacji – KLONN, która znajduje się przy Zamku Ujazdowskim (ul. Jazdów 1b). Oficjalny weekend otwarcia odbył się 28-30 sierpnia.

Restauracja KLONN to kolejny koncept restauracyjny właścicieli Zoni i WuWu bar – Mirosława Nizio
i Andrzeja Nizio. Ogród i minimalistyczne wnętrze razem tworzą przestrzeń KLONNu.

Menu bazuje na nowoczesnej kuchni europejskiej z wpływami z różnych stron świata. Szefem kuchni KLONNu jest Bartłomiej Brzuska, który swoje doświadczenie zdobywał w najlepszych gwiazdkowych londyńskich lokalach oraz w warszawskiej Winosferze. 

Dopełnieniem menu jest karta alkoholi i drinków. Tomasz Cierlica, szef baru przełożył swoje wieloletnie doświadczenie na warszawskiej scenie barowej i stworzył wyważone drinki.

Głównym managerem restauracji jest Arkadiusz Żochowski, który odpowiada za wszystkie 3 koncepty: Zoni, WuWu i KLONN, wcześniej związany był z warszawskimi restauracjami m.in. Hotel Bristol, Amber Room oraz gwiazdkowymi restauracjami z Londynie i Kopenhadze. Restauracja otwarta jest od poniedziałku do niedzieli.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 27.08.2020
Aktualizacja: 31.08.2020