Od 22 marca w restauracjach zagościły nowe sezonowe propozycje w postaci lekkich, a zarazem pożywnych dań bogatych w słoneczne witaminy oraz składniki odżywcze.

Sieć Salad Story zadbała o to, aby każda nowa propozycja menu składała się z sezonowych składników. Wśród propozycji będą królowały warzywa:
SZPARAGI to warzywo. na które czeka się cały rok i cechuje je nie tylko smak, ale również, jest to źródło witamin A, C, E – wzmacniających odporność naszego organizmu oraz wpływających pozytywnie na regenerację skóry.
RZODKIEWKA – jedna z najpopularniejszych nowalijek, bogata w wiele witamin i składników mineralnych, w tym potas, który wspomaga regulację napięcia mięśniowego i ciśnienia krwi oraz wpływa na poprawę koncentracji.
MŁODY ZIEMNIAK – dobre źródło witaminy C, która pozytywnie wpływa na funkcjonowanie układu odpornościowego oraz witamin z grupy B i błonnika,
CUKINIA – jest niskokaloryczna i lekkostrawna, dzięki czemu nie obciąża układu pokarmowego i idealnie sprawdza się u osób stosujących dietę odchudzającą.
Wszystkie te składniki i wiele innych tworzą autorskie kompozycje sałatek, wrapa, bowla oraz zup. Salad Story w tym sezonie przygotowało: Sałatkę Wege Wiosna, w której królują szparagi, młode ziemniaki, rzodkiewka czy awokado, wszystko w połączeniu z autorskim dresingiem Carrot Miso – to idealna propozycja dla wegetarian. Kolejną propozycją jest Sałatka Santorini z pieczoną papryką czy kurczakiem w autorskiej ziołowej marynacie dla fanów mięsa, wegetarianie również mogą skosztować tej sałatki zamieniając kurczaka na tofu lub seitan, nowością tutaj będzie pita dodawana do każdej sałatki. Szparagi Toscan Bowl to kolejna propozycja dania na ciepło, które może występować również w wersji wegetariańskiej. Propozycja na bazie ryżu i ciepłego sosu z toskańskich pomidorów, znajdziecie tam między innymi szparagi i spaghetti z cukinii. Wiosenny Łosoś Wrap to kompozycja zwinięta we wrapie z łososiem, szparagami, rzodkiewką i autorskim dresingiem limonkowo-kolendrowym. W menu Salad Story nie mogło zabraknąć sezonowych soków oraz shota. Sok ACE Młodość to bogate źródło antyoksydantów. Shot ze świeżą kurkumą i pieprzem cayenne to dawka witamin i rozgrzewających przypraw.
W ofercie dostępne będą również dwie zupy: botwinka oraz toskański krem z pomidorów.
Źródło: Salad Story
Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2023
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.