Po niespełna 6 miesiącach od startu pierwszego lokalu Yes Butcher! Shop & Bistro, Michał Gniadek otwiera kolejne miejsce pod tym samym szyldem. Po Saskiej Kępie przyszła pora na obfitującą w sklepy i restauracje żoliborską ul. Rydygiera.
Mięsne delikatesy
Podobnie jak w przypadku pierwszego lokalu na Wandy 16, centralną część nowego Yes Butcher! na Żoliborzu zajmą ogromne lady wypełnione po brzegi mięsem jakości premium: sezonowanymi stekami wołowymi w różnych cięciach (m.in. polędwica, rostbef, antrykot, tomahawk, t-bone, picanha, hanger, denver, flat iron steak) pochodzącymi z Polski, Argentyny, Australii, Urugwaju, USA, Japonii, Hiszpanii, Niemiec, Nowej Zelandii czy Walii i innymi świeżymi mięsami, takimi jak jagnięcina, cielęcina, wieprzowina (w tym Duroc i Iberyjska), ekologiczny kurczak, kaczka, indyk.
Wyjątkową część oferty sklepu stanowią produkty w stylu francuskich charcuterie, jak domowego wyrobu pâté en croûte, kaszanka, wytrawna galareta z wieprzowiną czy konfitowane w niskich temperaturach mięsa. Goście zaopatrzą się również w różne gotowe dania, zupy i sosy do mięs, m.in. szczawiową, rosół z bażanta, strogonow, bolognese, sos demi-glace czy sos BBQ.
Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2024
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Bistro ze stekami w roli głównej
Drugim filarem działalności Yes Butcher! jest mięsne bistro ze stekami w roli głównej. Poza nimi w menu znaleźć będzie można również przystawki, m.in. przygotowanego przy gościach od podstaw tatara wołowego, klasyczne vitello tonnato, a także zupy oraz desery. Nie zawiodą się również fani burgerów – w menu znajdą kraftowego, bazującego na wołowinie Delmonico oraz rzemieślniczym pieczywie z zaprzyjaźnionej piekarni Butcher Burgera.
Wybór nie zakończy się jednak na daniach i stekach wyróżnionych w menu. Goście zamówić będą mogli także dowolne, wybrane z lady mięsa – wysmażone tak, jak lubią.
Codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach 12:00 – 15:00 w bistro podawany będzie dwudaniowy lunch w cenie 45 zł, składający się z przystawki lub zupy oraz głównego dania.
Nowe bistro na Rydygiera 16 zajęło niemal dwa razy większą powierzchnię niż pierwszy Yes Butcher! na Saskiej Kępie, co oznacza, że w środku znajdzie się miejsce dla ok. 30 gości. W ciepłym sezonie przed lokalem planowany jest również obszerny ogródek.
Mięso z własnego gospodarstwa
Koneserzy wołowiny już wkrótce będą mogli spróbować w bistro steków pochodzących od krów z własnej hodowli właścicieli Yes Butcher! Shop & Bistro. Znajdujące się na granicy województwa mazowieckiego i podlaskiego gospodarstwo jest obecnie domem dla ponad 100 krów ras Hereford, Limousine, Charolaise, Black Angus czy Simental.
Sklep internetowy
Na początek sezonu grillowego planowany jest również start sklepu internetowego Yes Butcher! z dostawami realizowanymi na terenie Warszawy. W ofercie znajdą się najpopularniejsze steki z Polski i zagranicy, sezonowane na sucho i mokro, oraz inne świeże mięsa, a także gotowe dania, konfitowane mięsa i sosy.
Yes Butcher! Shop & Bistro na ul. Rydygiera 16 na warszawskim Żoliborzu otworzy się dla gości już o godzinie 10:00 w czwartek 11 kwietnia.
Źródło: Yes Butcher!
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.