Zmiany personalne w dziale gastronomii w Vienna House Andel’s Lodz

Udostępnij artykuł

Po zmianie szefa kuchni, przyszła kolei na awanse w dziale Food & Beverage w Vienna House Andel’s Lodz. Obejmują zarówno część restauracyjną, jak i bankietowo-konferencyjną. Nowa struktura to odpowiedź na aktualne wyzwania branży oraz umacnianie pozycji obiektu na rynku.

Stawiamy na nieustanny rozwój i dostosowujemy ofertę do oczekiwań naszych gości. To oni wskazują kierunek, w jakim się rozwijamy. – podkreśla Anna Olszyńska, dyrektorka hotelu. – Największym potencjałem hotelu są ludzie, dlatego zawsze staramy się wychwytywać talenty i motywować do dalszego rozwoju.” Restrukturyzacja działu opiera się w dużej mierze na wewnętrznych awansach.

Mariusz Guzewicz, dotychczasowy Food & Beverage Manager, od początku lipca odpowiada za całą gastronomię hotelu jako dyrektor Food & Beverage. Guzewicz związany jest z branżą hotelarską od 2001 r. Zaczynał jako kelner i piął się po szczeblach kariery w Polsce, Szkocji i Irlandii. Do zespołu Vienna House trafił w 2010 na stanowisku Restaurant Managera. Po kilkuletniej przerwie wrócił do zespołu jako Food & Beverage Manager. Teraz odpowiada zarówno za zespół kelnerski, jak i za kuchnię, ściśle współpracując z nowym szefem kuchni Kamilem Kubiakiem.

Mariusz Guzewicz
Mariusz Guzewicz

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE maj – czerwiec 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Kolejne zmiany

Zmiana nastąpiła również na stanowisku Sous Chefa, które objął Dawid Rygielski. Rygielski pracuje w łódzkim hotelu VH od 2018 roku. Początkowo pełnił funkcję Chef de Partie, potem Junior Sous Chefa. Rygielski swoje doświadczenie zdobywał w restauracjach w Łodzi oraz w Niemczech. Przed objęciem stanowiska Sous Chefa, przeszedł szkolenia crossowe w różnych działach oraz warsztaty z zarządzania zespołem, co pozwoli mu w skuteczny sposób zarządzać zespołem.

 Dawid Rygielski
Dawid Rygielski

Rygielskiego na stanowisku Junior Sous Chef zastąpił z kolei Łukasz Dereczenik, który wcześniej pełnił funkcję Chef de Partie. Dereczenik zdobywał doświadczenie w wielu restauracjach oraz hotelach, m.in. w Holiday Inn oraz Vienna House Andel’s Lodz, gdzie pracował jako kucharz w latach 2011-2012. Do Vienna House wrócił w 2019 r. Od lipca 2022 r. jest odpowiedzialny za dział kuchni bankietowej, który obsługuje centrum konferencyjne Vienna House Andel’s Lodz.

Łukasz Dereczenik
Łukasz Dereczenik

Vienna House Andel’s Lodz jest jednym z największych obiektów konferencyjno-biznesowych w regionie. Ma niezwykle rozbudowaną ofertę gastronomiczną. Dział Food & Beverage poza obsługą konferencji i bankietów zapewnia również serwis dla restauracji Delight, lobby baru Oscar’s oraz SkyFLY Baru. Restauracja Delight była dwukrotnie nagrodzona czterema czapami Gault&Millau.

Zespół Kamila Kubiaka, nowego szefa kuchni Vienna House Andel’s Lodz, wzmocnili Dawid Rygielski i Łukasz Dereczenik.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 19.07.2022
Aktualizacja: 19.07.2022