W konkursie organizowanym przez nasze redakcje Nowości Gastronomicznych oraz newsowego portalu Horecanet.pl, już po raz dziesiąty, Jury złożone z prelegentów oraz panelistów XX Food Business Forum 2022 wyłoniło zwycięzców. Tym razem 22, w 17 kategoriach. Uroczysta Gala z kolacją, podczas której wręczono nagrody, odbyła się w poniedziałek 12 września w Sheraton Grand Warsaw. Wydarzenie tradycyjnie towarzyszyło najważniejszemu w Polsce spotkaniu restauratorów, inwestorów, kupców oraz dostawców HoReCa.

Organizowany przez BROG B2B wydawcę m.in. czasopism Nowości Gastronomiczne, Sweets & Coffee oraz portalu Horecanet.pl konkurs Food Business Awards to unikalna okazja do promocji najlepszych firm i lokali gastronomicznych w Polsce, a także wyjątkowa możliwość uhonorowania pracy i osiągnięć właścicieli oraz personelu. To również narzędzie służące kształtowaniu pozytywnego wizerunku całej branży w naszym kraju. Jury konkursu złożone jest z prelegentów i panelistów dorocznego Forum Rynku Gastronomicznego FOOD BUSINESS FORUM 2022. Zgodnie z punktacją przez nich przyznaną, wybierani są finaliści oraz zwycięzcy poszczególnych kategorii. Zgłoszenie, udział w konkursie oraz całodziennym Forum nigdy nie wiąże się z żadną opłatą!

KONCEPT SPOŁECZNIE ODPOWIEDZIALNY (CSR)
POD PATRONATEM ZP HoReCa
Finaliści
Restauracja Morski Zając
Właściciel: Morski Zając
Krowarzywa
Właściciel: Dobrze 2.0
Restauracja LAS
Ul. Miejska 12, Zawiercie
Właściciel: ALTO JAKUB SZELĄG, MAGDALENA SKAŁA
ZWYCIĘZCA
MORSKI ZAJĄC

KATEGORIA FAST-FOOD
Finaliści
Salad Story
Ul. Ludwika Rydygiera 12 lok 13U, Warszawa
Właściciel: Spółka Salad Story
Brooklyn Burgers
ul. al. Jana Pawła II 18, Warszawa
Właściciel: BROOKLYN ONZ 2013
Pizzeria SI
ul. Piastów 10a
Właściciel: Przedsiębiorstwo Maria Siwik
ŻarWOK
ul. Piltza 19/LU1, 30-392 Kraków
Właściciel: New York Pizza Department
ZWYCIĘZCY
Salad Story
Brooklyn Burgers
KONCEPT PRZYJAZNY ŚRODOWISKU
POD PATRONATEM ZP HoReCa
Finaliści
Restauracja Śląska Prohibicja
ul. Krawczyka 1, Katowice
Właściciel: Spółka Śląska Prohibicja
Restauracja Morski Zając
ul. Helska 4, Kuźnica
Właściciel: Morski Zając
Restauracja Belvedere
ul. Nowa Oranżera, Agrykola 1, Warszawa
Właściciel: BELVEDERE – CAFE ŁAZIENKI KRÓLEWSKIE
ZWYCIĘZCA
Restauracja Śląska Prohibicja
KATEGORIA KONCEPT STREET FOOD / FOOD TRUCK
Finaliści
Gringo Bar
ul. Dobra 53, Warszawa
Właściciel: Gringo Bar
Raclette Hot Dogs
ul. Piwna 28/31, Gdańsk
Właściciel: Spółka Stay inn
Mexicali
ul. Popiełuszki 5, Gdańsk
Właściciel: Spółka Stay inn
ZWYCIĘZCA
Gringo Bar

KATEGORIA KAWIARNIA – BISTRO
Finaliści
Pastrami Powiśle
ul. Solec 50, Warszawa
Właściciel: Mask Sp. z o.o.
TCB – Tokyo Cheesecake Bakery
plac Kolegiacki 8, Poznań
Właściciel: D TWO
Green Caffe Nero Szewska
ul. Szewska 8, Wrocław
Właściciel: Green Caffee
Gorąco polecam. Smaki z Piekarni
ul. Taśmowa 7, Warszawa
Właściciel: Enata Bread
ZWYCIĘZCA
Pastrami Powiśle
BAR (WINE, COCTAIL, WHISKY, GIN, RUM)
Finaliści
Bar Centralny Food Hall Browary Warszawskie
ul. Haberbuscha i Schielego 2, Warszawa
Właściciel: Food Hall Browary
Weles Bar
ul. Nowogrodzka 11, Warszawa
Właściciel: Grupa Warszawa
ORZO People-Music-Nature
ul. plac Konstytucji 5, Warszaw
Właściciel: Gastro Group Kwaśniewski i Wspólnicy
Prosecco Oyster Bar
ul. Francuska 14, Warszawa
Właściciel: Dobro&Dobro Company
ZWYCIĘZCA
Bar Centralny Food Hall Browary Warszawskie
NOWATORSKA STRATEGIA MARKETINGOWA
Finaliści
NINE’s Restaurant & Sport Bar
ul. Haberbuscha i Schielego 6, Warszawa
Właściciel: Spółka NINE’s
Restauracja Śląska Prohibicja
ul. Krawczyka 1, Katowice
Właściciel: Spółka Śląska Prohibicja
Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni
ul. Prosta 20, Warszawa
Właściciel: Enata Bread
ORZO People-Music-Nature
ul. plac Konstytucji 5, Warszawa
Właściciel: Gastro Group Kwaśniewski i Wspólnicy
Restauracja LAS
Ul. Miejska 12, Zawiercie
Właściciel: Alto Jakub Szeląg, Magdalena Skała
Pollypizza NEOpolitan
ul. Puławska 24, Warszawa
Właściciel: Pollypizza
ZWYCIĘZCY
NINE’s Restaurant & Sport Bar
Restauracja Śląska Prohibicja
DEBIUT KONCEPTU GASTRONOMICZNEGO
Finaliści
Pollypizza NEOpolitan
ul. Puławska 24, Warszawa
Właściciel: Spółka Pollypizza
Restauracja Ukryte Rzeki
ul. Piotrkowska 295A, Łódź
Właściciel: Zakład Piekarsko Cukierniczy „Piekarenka” A.W.Wawrzyniak
TCB – Tokyo Cheesecake Bakery
plac Kolegiacki 8, Poznań
Właściciel: D TWO
ZWYCIĘZCA
Pollypizza NEOpolitan

WYDARZENIE KULINARNE ROKU
Finaliści
Epoka na Nocnym Markecie
ul. Ossolińskich 3, 00-072 Warszawa
Właściciel: Project Warszawa
Food Feels Good – Restaurant Club
ul. Aleje Ujazdowskie 24 lok. 23a
Właściciel: Restaurant Club
Kulinarne Sąsiedztwo – Ukryte Rzeki
ul. Piotrkowska 295A, Łódź
Właściciel: Zakład Piekarsko Cukierniczy „Piekarenka” A.W.Wawrzyniak
„Shitty Dinner” – Ukryte Rzeki
ul. Piotrkowska 295A, Łódź
Właściciel: Zakład Piekarsko Cukierniczy „Piekarenka” A.W.Wawrzyniak
ZWYCIĘZCY
Epoka na Nocnym Markecie
Food Feels Good – Restaurant Club
FOOD HALL / FOOD COURT
Finaliści
Food Hall Browary Warszawskie
ul. Haberbuscha i Schielego 2, Warszawa
Właściciel: Spółka FOOD HALL BROWARY
Hala Koszyki
ul. Koszykowa 63, Warszawa
Właściciel: Hala Koszyki
Słony Spichlerz
ul. Chmielna 10, Gdańsk
Właściciel: SDG VENTURES
Elektrownia Powiśle
ul. Dobra 42, Warszawa
Właściciel: White Star Real Estate
ZWYCIĘZCY
Food Hall Browary Warszawskie
Food Hall Hala Koszyki
RESTAURACJA HOTELOWA
Finaliści
Restauracja Bergo by Mateusz Gessler – Mercure Szklarska Poręba
ul. Okrzei 17, Szklarska Poręba
Właściciel: OAK Property
Restauracja Regionalna – znajdująca się w Nosalowy Dwór Resort & Spa
ul. Droga Oswalda Balzera 21d, Zakopane
Właściciel: Nosalowy Dwór
Restauracja Craft – znajdująca się w The Bridge Wrocław MGallery
ul. Plac Katedralny 8, Wrocław
Właściciel: Plac Katedralny Management JS
ZWYCIĘZCA
Restauracja Bergo by Mateusz Gessler – Mercure Szklarska Poręba

EFEKTYWNY ROZWÓJ MARKI
Finaliści
Browary Warszawskie
ul. Grzybowska 60, Warszawa
Właściciel: Echo Investment
Hala Koszyki
ul. Koszykowa 63, Warszawa
Właściciel: Hala Koszyki
Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni
ul. Taśmowa 7, Warszawa
Właściciel: Enata Bread
ZWYCIĘZCA
Browary Warszawskie
RESTAURACJA – KUCHNIA WEGETARIAŃSKA / WEGAŃSKA
Finaliści
Krowarzywa
Ul. Dobra 54/41, Warszawa
Właściciel: Dobrze 2.0
I Love Juice
ul. Aleksandra Gieysztora 2/lokal U2, Warszawa
Właściciel: Ewelina Fabisiak Media Partner
Smile & Wine by Zdrowa Krowa
ul. Dworkowa 2, Bielsko-Biała
Właściciel: 1500sto900
ZWYCIĘZCA
Krowarzywa
NAJCIEKAWSZY WYSTRÓJ / DESIGN
Finaliści
Hala Koszyki
ul. Koszykowa 63, Warszawa
Właściciel: Hala Koszyki
Restauracja Epoka
ul. Ossolińskich 3, Warszawa
Właściciel: Project Warszawa
Browar Warszawski
ul. Grzybowska 60, Warszawa
Właściciel: Spółka Restkolekcja
Food Hall Browary Warszawskie
ul. Haberbuscha i Schielego 2, Warszawa
Właściciel: Spółka FOOD HALL BROWARY
Restauracja Belvedere
ul. Nowa Oranżera, Agrykola 1, Warszawa
Właściciel: Belvedere – Cafe Łazienki Królewskie
ZWYCIĘZCA
Hala Koszyki
RESTAURACJA – TRADYCYJNE KUCHNIE ŚWIATA
Finaliści
Restauracja Wi-Taj
ul. plac Konstytucji 4, Warszawa
Restauracja Zorba
ul. Szafarnia 10, Gdańsk
Właściciel: SDG Ventures
Tutti Santi
ul. Królewska 18, Warszawa
Właściciel: BDB Marketing Serwis Sergiusz Urbaniak
ZWYCIĘZCA
Restauracja Wi-Taj
RESTAURACJA – TRADYCYJNA KUCHNIA POLSKA
Finaliści
Restauracja Epoka
ul. Ossolińskich 3, Warszawa
Właściciel: Project Warszawa
Restauracja Śląska Prohibicja
ul. Krawczyka 1, Katowice
Właściciel: Spółka Śląska Prohibicja
Restauracja Leśna Perła
ul. Leśna 1, Rudziniec
Właściciel: : PPHU Hurt-Detal Henryk Buchta
Restauracja Bergo by Mateusz Gessler – Mercure Szklarska Poręba
ul. Okrzei 17, Szklarska Poręba
Właściciel: OAK Property
Restauracja Regionalna – Nosalowy Dwór Zakopane
ul. Droga Oswalda Balzera 21d, Zakopane
Właściciel: Nosalowy Dwór
ZWYCIĘZCY
Restauracja Epoka
Restauracja Śląska Prohibicja

NAJLEPSZE MENU
Finaliści
Restauracja Epoka
ul. Ossolińskich 3, Warszawa
Właściciel: Project Warszawa
Restauracja Morski Zając
ul. Helska 4, Kuźnica
Właściciel: Morski Zając
Restauracja Belvedere
ul. Nowa Oranżera, Agrykola 1, Warszawa
Właściciel: BELVEDERE – CAFE ŁAZIENKI KRÓLEWSKIE
Restauracja Der Elefant
ul. plac Bankowy 1, Warszawa
Właściciel: Spółka Pleyadex 1
ZWYCIĘZCA
Restauracja Epoka
Rozstrzygnięcie konkursu było zwieńczeniem XX Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum 2022. Wszystkim finalistom i zwycięzcom raz jeszcze serdecznie gratulujemy! Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji wydarzenia oraz w konkursie Food Business Awards! Dostawców zapraszamy do współpracy i uczestnictwa w konkursie Supplier of the Year!
Organizatorem jest BROG B2B – media efektywnej komunikacji – wydawca czasopism: Świat Hoteli, Nowości Gastronomiczne, Sweets & Coffee, Stacja Benzynowa & Convenience Store; portali: www.horecanet.pl, www.petrolnet.pl, oraz organizator Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum, Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee, a także Forum Rynku Stacji Paliw PetroTrend.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione