Adam Anikiel nowym szefem kuchni restauracji Klonn

Udostępnij artykuł

Nowym szefem kuchni warszawskiej restauracji Klonn został Adam Anikiel. Zastąpił on na tym stanowisku Michała Gniadka, który z końcem 2023 roku opuścił Klonn i otworzył własne bistro. Dania Adama Anikiela są dostępne w menu od 5 stycznia.

Restauracja Klonn mieści się w warszawskim Parku Ujazdowskim. Od czerwca 2021 roku do października 2023 jej szefem kuchni był Michał Gniadek. W październiku poinformował on w swoich mediach społecznościowych, że rozstaje się z restauracją i zakłada własne bistro.

Jak dowiadujemy się z mediów społecznościowych restauracji Klonn, jej nowym szefem kuchni został Adam Anikiel. Wcześniej pracował w takich prestiżowych lokalach jak m.in The Ledbury w Londynie oraz The Farm czy Concept13 w Warszawie.

Ogromną radość sprawia mi po prostu gotowanie. Kocham swoją pracę. To jest wspaniałe, nieustannie poznawać ciekawych ludzi i dobrze ich karmić. Jestem bardzo podekscytowany, że już za chwilę Was ugościmy. Dobry produkt, dobry zespół i samo się robi. – mówi Adam Anikiel.

W Klonnie Adam Anikiel zaakcentuje bogactwo składników. Polska wołowina, jagnięcina, warzywa z lokalnych gospodarstw i ryby z czystych, sprawdzonych akwenów. Nie zabraknie jednak owoców morza i innych produktów z dalszych regionów świata. Ważne, aby wszystko było w zgodzie z naturą i zdrowym rozsądkiem. Restauracja zapewnia, że będzie smacznie, nieprzesadnie i z sercem.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopad-grudzień 2023
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Źródło: Facebook Klonn

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Autor: Horecanet
Opublikowano: 08.01.2024
Aktualizacja: 08.01.2024