Carat Kebab – nowa marka w portfolio firmy 7 Street

Udostępnij artykuł

Firma poszerza ofertę, dlatego wprowadziła na rynek nowy brand Carat Kebab – Sheesha Bar. Marka została zaprojektowana i stworzona już w 2020 roku, ale plany jej uruchomienia pokrzyżowała pandemia.

Carat Kebab – nowa marka w portfolio firmy 7 Street

Nowy lokal powstał w lutym 2023 roku w Elblągu przy ul. Odzieżowej 12 i jest prowadzony przez dotychczasowego franczyzobiorcę marek 7 Street – Bar & Grill  i Frentzza – Pizza & Friends.

W menu znajduje się zarówno tradycyjny kebab, dostępny w większości lokali serwujących ten rodzaj kuchni, ale także nowatorskie odsłony tego dania. Chodzi o kebab „Świeżak” z sosem miętowym, czarnymi oliwkami, serem bałkańskim, miętą i cytryną lub kebab „Mangos” z mango, dwoma rodzajami ogórków i sosem mango-habanero, czy też „Orient” z dresingiem orzechowym, kruszonymi orzechami i kolendrą. Każdy kebab można zamówić w kurczakiem, wołowiną lub roślinnym zamiennikiem mięsa o smaku kurczaka.

Dostępne formy podania kebabu to tradycyjny lavash, pita, tureckie pieczywo lub w bowlu, czyli w misce z dodatkiem frytek. Firma ma w planach otwarcie kolejnych punktów w najbliższych miesiącach.

Źródło: 7 Street

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE grudzień 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 20.02.2023
Aktualizacja: 20.02.2023