Cukiernia i delikatesy Embassy Magda Gessler otwarte

Udostępnij artykuł

Nowe miejsce znajduje się przy Placu Trzech Krzyży 3 w Warszawie. Embassy Magda Gessler zaprasza gości od poniedziałku do soboty od 10:00 do 20:00, a w niedzielę od 10:00 do 19:00.

Embassy Magda Gessler w Warszawie

Najprawdopodobniej pamiętasz słodkości jako część obchodów ważnych wydarzeń w twoim życiu. Torty i desery mają wyjątkową zdolność łączenia nas z ludźmi i wydarzeniami z naszej przeszłości. Torty nie powinny być jednak zarezerwowane tylko na te wyjątkowe okazje. W cukierni Embassy pyszny kawałek ciasta może natychmiast wprowadzić odrobinę świętowania w zwykły dzień. Tutaj można kupić lub zamówić do domu pyszne ciasta, torty, ciasteczka przygotowane według receptury Magdy Gessler. Amatorzy wyszukanych smaków znajdą przepyszne tarty, wyśmienite szarlotki i serniki, a także znakomite słynne w całej Warszawie torty jak Królewska Beza Pavlov czy Tort Dobosz – zachęcają twórcy miejsca.

Poza słodką ofertą w lokalu spróbujemy także wytrwanych pozycji. W ramach przystawek można spróbować pieczonego buraka z rokitnikiem, serem solankowym, rukolą i orzechami (42 zł), tatara wołowego z kaparami i majonezem lubczykowym (49 zł). Nowy punkt Magdy Gessler serwuje też rosół na kaczce z lanymi kluseczkami (24 zł), krem pomidorowy z kozim serem i ziołowymi grzankami (26 zł) czy żur gotowany na prawdziwkach podawany z krokietem z białej kiełbasy (28 zł). W menu znajdziemy też sałatę Cesar z kurczakiem, chrupiącym boczkiem, pomidorkami cherry, grzankami podawana z sosem anchois (42 zł), zieloną sałatę z pieczonym serem kozim, pestkami dyni i słonecznika i awokado (46 zł), wiosenną sałatę z kilku pomidorów z kwaśną śmietaną, koprem i winegretem z pieczonego bakłażana (39 zł).

Dania główne to: kotlet z siekanej cielęciny faszerowany pieczarkami z puree ziemniaczanym z koprem, podawany z mizerią (54 zł), pierogi ze szpinakiem i gorgonzolą (48 zł), placki ziemniaczane z blanszowanym szpinakiem i sosem borowikowym (46 zł), bitki drobiowe w sosie pieczeniowym z kluskami śląskimi podane z buraczkami zasmażanymi (48 zł).

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE grudzień 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 27.01.2023
Aktualizacja: 27.01.2023