Czym jest seria kaw Julius Meinl The Originals?

Udostępnij artykuł

To przede wszystkim limitowana seria kaw jednorodnych, palona w bardzo małych ilościach co pozwala zachować jej maksymalną świeżość. Jaśniej palona i dedykowana do przygotowania metodą przelewową. Zapewnia największym miłośnikom kawy produkt stworzony z pasją i 160 letnią tradycją oraz doświadczeniem.

Konsumenci poszukują nowości, świeżości wysokiej jakości i interesują się coraz częściej pochodzeniem ziaren. Dzięki większej liczbie niezależnych kawiarni, modnych restauracji i hoteli, które chcą wykorzystać najnowsze trendy. Julius Meinl The Originals zapewnia jakość z osobistym zaangażowaniem, wyjątkowe doznania smakowe dostępne tylko w najwyższej jakości ziarnach oraz inspirującą historię każdego rzemieślnika stojącego za tą kawą. Traktujemy tę serie z taką samą czcią, jak producenci wybornego wina lub rzemieślniczego piwa.

Dziś prezentujemy wyjątkową urodzinową kawę z tej serii, która uświetni naszą 160 rocznicę.

PERU HACIENDA VILCABAMBA

Kawa Speciality, która uzyskała 87,5 punktu. Jaka jest jej historia?

Vilcabamba była ostatnim miastem Imperium Inków. Na jej cześć, 90 lat temu rodzina Uturunco założyła farmę Hacienda Vilcabamba. Nawet dzisiaj Enriqueta Uturunco nadal korzysta z kanałów irygacyjnych zbudowanych przez Inków. Połączenie dużej wysokości i niskich temperatur w nocy, wszystkie te zmienne wraz z naszym profilem palenia dają w efekcie bogatą i złożoną kawę.

PROFIL SMAKOWY – Słodycz ciemnego miodu i czekolady, body od średniego do wysokiego, z maślanym odczuciem w ustach, kwaskowatość skórki słodkiej pomarańczy i orzechowy posmak nerkowców tworzą wyjątkową, zbalansowaną filiżankę.

Tekst powstał we współpracy z Julius Meinl.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Horecanet

Autor: Horecanet
Opublikowano: 13.05.2022
Aktualizacja: 13.05.2022