Firma przez cztery kolejne lata będzie żywiła pacjentów oraz przygotowywała posiłki profilaktyczne dla pracowników szpitala.
P. Dussmann Sp. z o.o. specjalizuje się w organizacji żywienia zbiorowego, m.in. dla placówek służby zdrowia. Firma oferuje także kompleksowe usługi wyposażenie kuchni i stołówek, usługi utrzymania czystości oraz ochronę i obsługę obiektów. Usługa catering firmy Dussmann obejmuje różnorodne opcje, począwszy od żywienia zbiorowego, przez gastronomię i catering. Spółka P. Dussmann jest największą spółką-córką obecnej na całym świecie Grupy Dussmann. Grupa zatrudnia około 53 tys. pracowników w 24 państwach na świecie.
Jak już informowaliśmy, ostatnie zamówienia, jakie zdobyła firma to m.in. świadczenie usług w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów Szpitala Specjalistycznego św. Zofii w Warszawie (wartość zamówienia, które firma będzie realizowała przez trzy lata wyniosła ok. 1,5 mln zł).
Jak już pisaliśmy, powołując się na dane portalu hm7.biz, który publikuje ogłoszenia przetargowe, średnia wartość kontraktu na dostawę posiłków szpitalnych w 2008 roku wynosiła 278504 zł, natomiast w 2009 r. (do maja) – 235190 zł, co oznacza 16-procentową redukcję średniej wartości zamówienia w skali roku. W odpowiedzi na ogłoszenie przetargowe składane są przeciętnie dwie oferty.
W Polsce największymi firmami cateringowymi, które dostarczają posiłki do szpitali są m.in: Aspen Res, Impel Catering, Gastropol Group, Eurest Poland oraz właśnie Dussmann.