Max Premium Burgers wprowadza na rynek nowego burgera Frisco BBQ Chipotle, który przenosi smak barbecue na jeszcze wyższy poziom. Jest on dostępny od 11 stycznia we wszystkich restauracjach w pięciu wersjach – z serem halloumi, wołowiną, Crispy Supreme, Plant Beef oraz Grand Chicken.
Ostatni sukces Rywala z sosem na bazie szwedzkiej borówki i dipu BBQ potwierdza, że burgery inspirowane barbecue niezmiennie cieszą się ogromną popularnością w restauracjach szwedzkiej sieci w całej Polsce. Tym razem Max Premium Burgers przenosi barbecue na jeszcze wyższy poziom i oferuje unikalne połączenie składników dla wszystkich smakoszy. Frisco BBQ Chipotle zawiera wołowinę, chrupiący bekon, ser cheddar, sałatę lodową, chrupiące krążki cebulowe, marynowane warzywa (ogórka i cebulę), majonez i sos Chipotle zamknięte w autorskiej bułce MAX, Frisco. Wołowina w każdym burgerze może zostać wymieniona na kurczaka, halloumi czy też warianty roślinne. Nowego burgera warto zamówić z Mozzarella Sticks, czyli smażonymi paluszkami serowymi lub Cheese Fries, frytkami pokrytymi serem. Max Premium Burgers zadbał również o nowy deser – Premium Shake Banana Split, który również jest dostępny od 11 stycznia.
Nowy wymiar smaku
Smak burgera Frisco BBQ Chipotle zapewnia przede wszystkim autorski sos szwedzkiej sieci z dodatkiem Chipotle, przyprawy charakterystycznej dla kuchni meksykańskiej. To suszone i wędzone chili jalapeño, nadające potrawom wyrazisty, dymny smak. Dodaje wyrazistości każdej pozycji w menu.
16 lat temu rozpocząłem podróż mającą na celu opracowanie przepisu na idealnego burgera barbecue. Udało mi się to osiągnąć po wizycie w USA z braćmi Bergfors. Próbowaliśmy wtedy wielu burgerów, niestety duża część z nich w ogóle nam nie smakowała – były zbyt intensywne w smaku i za słodkie. W tamtym czasie nie zdawałem sobie sprawy, ile czasu, wysiłku i poświęcenia wymaga znalezienie odpowiednich składników, aby uzyskać idealne połączenie smaków. Teraz, z ogromną dumą prezentujemy burgera z idealnym sosem o dymnym posmaku, bez nadmiernej i przytłaczającej słodyczy. Nie ukrywam, że dużą rolę w naszym przepisie odgrywają odpowiednie, jakościowe składniki, perfekcyjnie komponujące się z wyrazistym sosem. Jestem przekonany, że Frisco BBQ Chipotle zdobędzie szeroką rzeszę fanów w Polsce – mówi Jonas Mårtensson, Head Chef w MAX Burgers.
Burger Frisco BBQ Chipotle jest dostępny od 11 stycznia br. we wszystkich restauracjach Max w Polsce, gdzie goście mają dodatkowo możliwość składania zamówień za pośrednictwem aplikacji Max Express, strony internetowej oraz partnerów z dostawą. Cena zestawu z Burgerem Frisco BBQ Chipotle to 38,95 zł.
O Max Burgers
Max Burgers został założony w Gällivare w 1968 roku przez Curta Bergforsa i Brittę Andersson i rozwinął się z małej budki serwującej burgery w północnej Szwecji do międzynarodowej sieci z restauracjami w Szwecji, Polsce, Norwegii, Danii i Egipcie. Ambicją Max jest stanie się najlepszą siecią burgerów na świecie poprzez serwowanie najlepszych burgerów w sposób odpowiedzialny. Zrównoważony rozwój jest naturalną częścią firmy. Max jako pierwsza sieć restauracji na świecie zaczął znakować swoje menu pod kątem dbałości o klimat już w 2008 roku. Od 2006 roku Fair Distribution Foundation przekazuje 7-10% rocznego zysku netto Max na walkę z ubóstwem.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopad-grudzień 2023
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Źródło: Max Premium Burgers
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.