Grazing Menu w Restauracji Belvedere

Udostępnij artykuł

Teraz wszystkich dań z karty można skosztować w formie degustacyjnej. Grazing menu to wyjątkowa, kulinarna uczta, składająca się z kompozycji potraw utworzonych w oparciu o aktualną kartę menu. Dzięki temu każdy z gości ma możliwość poznać smaki Restauracji Belvedere w jeszcze szerszym ujęciu.

Stworzyliśmy kompozycję smaków, które najbardziej kojarzą się z letnim wypoczynkiem oraz słoneczną aurą. W naszej karcie znajdują się dania z najlepszych, polskich, sezonowych składników. Duży akcent stawiamy na szlachetne ryby, warzywa i owoce łącząc je z wykwintnymi dodatkami, takimi jak trufle czy karczochy. Podążając za światowymi trendami, do naszych propozycji kulinarnych wprowadziliśmy Grazing Menu. Co oznacza, że każdą z potraw, znajdującą się w naszej karcie, można zamówić w mini porcji. Zależało nam, aby goście posmakowali wszystkich dań i wybrali swoje ulubione – podkreśla Anna Bykowska, dyrektor sprzedaży i marketingu Restauracji Belvedere.

Co w karcie?

W sezonowej karcie dań znajdziemy lekkie i świeże przystawki, takie jak serca karczochów z parmezanem, rukolą i oliwą. Także kremowa buratta na zielonym pesto z kolorowymi pomidorami i bazylią czy
lubiane przez gości danie New York z krewetek 8/12, mango, papają i palonym masłem.

Zupy i dania główne to m.in. inspirowana polską tradycją kulinarną zupa z mazurskich raków z kluseczkami ze szczupaka, koprem i śmietaną. Dodatkowo sandacz z warzywami z cukinią, i młodymi ziemniakami oraz jagnięcina z rozmarynem, pieczarkami, dymką i parmezanem.

Z kolei w karcie deserów znalazły się takie propozycje, jak mille feuille z mango, marakują, migdałami i lodami truskawkowymi i financiera orzechową z orzechów laskowych, migdałów, brzoskwiń i lodami palone masło.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE maj – czerwiec 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 06.07.2022
Aktualizacja: 06.07.2022