Grycan otwiera kolejne zrewitalizowane lokale pod szyldem Grycan Café

Udostępnij artykuł

Wiosną 2025 roku marka Grycan otworzyła trzy zmodernizowane lodziarnio-kawiarnie: w CH Focus Mall w Piotrkowie Trybunalskim, CH Trzy Korony w Nowym Sączu i w Galerii Jurajskiej w Częstochowie. W menu obok lodów, deserów lodowych, tortów, ciast i ciastek znajduje się rozbudowana oferta kaw, do której nawiązuje nowe logo Grycan Café.

Rewitalizacja to element długofalowej strategii marki Grycan, która dąży do dalszego rozwoju na rynku gastronomicznym w Polsce. W 2024 i 2025 roku Grycan zmodernizował ponad 20 punktów, m.in.: w Warszawie, Łodzi, Gliwicach, Wrocławiu, Gdańsku i w Krakowie, a ostatnio w Piotrkowie Trybunalskim, Nowym Sączu i Częstochowie. Na najbliższe miesiące planowane są kolejne otwarcia.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2025
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Zależy nam, aby nasi goście czuli się u nas jak najlepiej i spędzali czas w komfortowej, nowoczesnej atmosferze. Dlatego nasze nowe lodziarnio-kawiarnie łączą elegancję, przytulny klimat i współczesny design, a menu jest jeszcze bogatsze i pełne inspirujących smaków. Stawiamy na wyjątkowe doznania – od wyśmienitych lodów i deserów po sezonowe nowości i doskonałą kawę, idealną na każdą porę dnia mówi Małgorzata Grycan, współwłaścicielka sieci.

W zrewitalizowanych lodziarnio-kawiarniach dominują jasne, ciepłe barwy, a elementy drewniane połączone są z dodatkiem eleganckiego kamienia. Subtelne kolory kontrastują z klasyczną czernią, która podkreśla elegancki, kawiarniany charakter tego miejsca. Ważną rolę oferty kawowej odzwierciedla nowe logo Grycan Café wyeksponowane nad ladą. Nowoczesne ekrany i menuboardy prezentują bogate menu. Duże znaczenie mają fotele, zielone rośliny oraz unikalny neon „Kochamy Desery”. Nie zabrakło też elementów nawiązujących do rodzinnej historii, jak archiwalne zdjęcia rodziny Grycanów.

W Grycan Café można delektować się nie tylko lodami i deserami lodowymi, ale również ciastami i ciastkami z własnej pracowni cukierniczej, rurkami z bitą śmietaną, świeżymi sokami, koktajlami, autorskimi goframi z różnorodnymi dodatkami oraz deserami w słoiczkach – z owocami, polewami i chrupiącymi orzeszkami.

Pierwsza lodziarnio-kawiarnia Grycan w nowym standardzie została otwarta w 2023 roku
w CH Promenada w Warszawie. Lokale w odświeżonej odsłonie będą pojawiały się systematycznie, zarówno w nowych lokalizacjach, jak i w ramach rewitalizacji istniejących punktów.

Źródło: Grycan Cafe

NEWSLETTER-HORECANET-ZAPISZ-SIE

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.