Hendi: Bacznie śledzimy i monitorujemy sytuację rynkową

Udostępnij artykuł

Wiatr zmian i innowacji od kilku lat nieustannie wieje, tak więc i w roku 2025 z pewnością obserwować będziemy wiele ciekawych procesów oraz wprowadzenia na rynek niezwykłych nowości technologicznych i designerskich – podkreślają członkowie zespołu marketingu firmy HENDI.

hendi sprzęt

Firma HENDI jako lider w dostarczaniu najwyższej jakości sprzętu i narzędzi kuchennych dla branży hotelarsko-gastronomicznej bacznie śledzi i monitoruje sytuację rynkową. Nieustannie odpowiadamy na potrzeby rynku gastronomicznego, ściśle współpracujemy z profesjonalnymi szefami kuchni i wsłuchujemy się w ich głosy, traktując je jako inspirację do działania i kreowania nowych, ulepszonych czy wręcz innowacyjnych sprzętów i akcesoriów kuchennych. Uwzględniamy zarówno wydajność pracy jak i jej komfort – co w efekcie przekłada się na aspekt ekonomiczny i oszczędności.

Przykładem tego niech będą najnowocześniejszej generacji, energooszczędne urządzenia grzewcze niezwykle wydane ekonomiczne, pozwalające w bardzo krótkim czasie przygotować czy utrzymać w pożądanej temperaturze dużą ilość dań. Mówimy tu niezwykle efektywnych bemarach, płytach grillowych czy frytownicach. Zaprojektowany, najnowszy model frytownicy – nie bez powodu nazwany Goliath – będzie hitem 2025 roku! Jego atutem jest jego rozmiar XL – z 10-cio litrowym zbiornikiem oleju, wielka moc (10 kW) i możliwość usmażenia 1 kg frytek w wyjątkowo ekspresowym tempie – tylko 3 minut. Ponadto do oferty HENDI wchodzą piece konwekcyjno- -parowe nowej generacji z ulepszonymi funkcjonalnościami, do jeszcze lepszej, wydajnie pracującej kuchni. Wprowadzamy też energooszczędny sprzęt chłodniczy – szafy chłodnicze i mroźnicze, które spełniając swoje podstawowe funkcje znacznie ograniczają koszty eksploatacji. W kategorii chłodnictwa rozszerzamy również gamę lodówek do wina. Tu, dodatkowo podkreślany także nasze designerskie zacięcie, gdzie oprócz funkcjonalności produktu, stawiamy na jego nietuzinkowy wygląd! Bo jako miłośnicy nowoczesnego designu bacznie śledzimy trendy z zakresu projektowania.

ŚWIAT HOTELI – LISTOPAD-GRUDZIEŃ 2024
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

ŚWIAT HOTELI LISTOPAD-GRUDZIEŃ 2024

I właśnie – z drugiej strony, wychodzimy poza kuchnię sensu sctricte – bardzo mocno skupiając się także na estetyce produktów, w które wyposażamy zarówno kuchnie, zaplecza kuchenne jak i bufety hotelowe, powierzchnie barowe czy sale restauracyjne. Jako jedyni w branży współpracujemy z niezwykle kreatywnym niderlandzkim projektantem Robertem Bronwasserem, którego projekty doceniane i nagradzane są na całym świecie. W roku 2024 kooperacja HENDI ze wspomnianym Robertem Bronwasserem i zaprojektowana w jej ramach kolekcja bufetowa HENDI UNIQ składająca się z kociołków i elektrycznych podgrzewaczy zdobyła prestiżową nagrodę Red Dot Design 2024 w kategorii Product Design za najlepsze urządzenia gastronomiczne. W przygotowaniu są już prototypy kolejnych funkcjonalnych i energooszczędnych sprzętów i akcesoriów kuchennych, które oprócz najwyższej jakości i łatwości użytkowania wyróżniać będzie wysublimowany design przyciągający wzrok. Chcemy być postrzegani jako branżowi trendsettrzy – i mamy nadzieję na zrealizowanie tego założenia już w najbliższej przyszłości. Elastyczność w działaniu, wsłuchiwanie się w potrzeby szefów kuchni i niezwykle owocna współpraca z projektantem światowej sławy idealnie wpisze się – przynajmniej na to liczymy – w nadchodzące trendy i wyzwania, jakie stawia przed nami branża hotelarsko-gastronomiczna w 2025 roku!

Artykuł powstał we współpracy z firmą HENDI

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.