Hotele zamknięte na Warmii i Mazurach

Udostępnij artykuł
W czasie konferencji prasowej minister zdrowia Adam Niedzielski ogłosił plan działania na następne 14 dni. Wynika z niego, że aktualne zasady będą nadal obowiązywały w całej Polsce. Wyjątkiem jest województwo warmińsko-mazurskie. Tam od 27 lutego hotele, muzea, kina, galerie handlowe, baseny i korty tenisowe ponownie muszą zawiesić działalność.

Adam Niedzielski podkreślił, że z uwagi na wzrost liczby zakażeń w województwie warmińsko-mazurskim, w kontekście obostrzeń, w tym regionie należy wykonać krok wstecz.

Ze względu na sytuację epidemiologiczną, od 27 lutego obowiązuje także kwarantanna dla osób przyjeżdżających z Czech i Słowacji. Ważnym aspektem jest też zmiana w zakresie zasłaniania nosa i ust. Jednak od 27 lutego akceptowana jest tylko maseczka. Dlatego nie wolno już korzystać z szalików czy przyłbic.

Dziś mamy 12 146 nowych potwierdzonych przypadków. Przekroczyliśmy barierę 10 tys. Trzecia fala się rozpędza. Wzrosty stają się coraz wyższe, a dynamika zakażeń zaczyna doganiać tę, z którą mieliśmy do czynienia w październiku. Jest też coraz więcej zleceń na wykonanie testów. Największym zagrożeniem są teraz pojawiające się mutacje. Bardzo trudna sytuacja jest w województwie warmińsko-mazurskim. Te informacje nie pokazują nam dobrej perspektywy – powiedział minister zdrowia.

ŚWIAT HOTELI listopad-grudzień 2020
>> kliknij, aby się zapoz
nać się z pełną treścią publikacji <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 24.02.2021
Aktualizacja: 25.02.2021