I coffee: nowa oferta na lato

Udostępnij artykuł

Nowe produkty to m.in.: "coco fresh" – kawa mrożona o smaku kokosowym i curacao oraz „power mango” – smoothie o smaku mango, mango z miętą, truskawkowym, truskawkowo-bananowym i marakui. Napoje dostępne będą również w wersji „light”. Oprócz nowych propozycji napojów, bariści w kawiarniach I coffee będą polecać swoim klientom świeżo wyciskane soki z pomarańczy i grejpfrutów.

I coffee nie jest jedyną siecią, która promuje sezonowe produkty. Lekkie koktajle na bazie mrożonej, prawdziwej belgijskiej czekolady i kawy, jogurtów lub świeżego soku z pomarańczy wprowadza marka pijalni kawy i czekolady Mount Blanc. Lodziarnio-kawiarnie Grycan Lody Od Pokoleń sprzedają nowe orzeźwiające desery składające się z lodów sorbetowych, świeżych owoców oraz odpowiedniej polewy. Również sieć Coffeeheaven wprowadziła nowości. Na tę ofertę składają się mrożone napoje owocowe froothies w trzech smakach promowane hasłem "Summer in the city". Starbucks natomiast promuje liczne kombinacje mrożonych kaw.

Rynkowi specjaliści uważają, że promocje i sezonowe "odświeżanie" menu budują lojalność, gdyż przekonują wymagających klientów do innowacyjności sieci kawiarni i sprawiają, że zadowoleni z oferty odwiedzają lokal ponownie.
 

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 14.06.2010
Aktualizacja: 14.06.2010