Kolacja na 6 rąk – wielki finał w Hotelu Bristol

Udostępnij artykuł

11 czerwca w Hotelu Bristol, a Luxury Collection Hotel, Warsaw odbył się Wielki Finał serii autorskich Kolacji na 6 rąk. Szefowie kuchni hoteli należących do Marriott International – Marek Soczewka z Sheraton Sopot, Marcin Sasin z Sheraton Grand Warsaw oraz Kamil Jabłoński z Hotelu Bristol zaprezentowali swoje wyrafinowane kulinarne propozycje, przygotowane specjalnie na tę okazję.

Kolacja na 6 rąk w Hotelu Bristol

Wydarzenie rozpoczęło aperitif by Moet na kameralnym patio hotelu. Tego wieczoru menu oparte było na doświadczeniach oraz podróżach każdego z trzech szefów kuchni. Dla gości kolacji zespół baru Lane’s przygotował specjalny cocktail pairing.

Szefowie kuchni: Kamil, Marek i Marcin to trio, które oprócz wspólnej pasji do kulinariów oraz doświadczenia w branży hospitality, łączy również wieloletnia przyjaźń. Grande Finale była trzecią i zarazem ostatnią kolacją z serii.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2024
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<


Te kolacje są powrotem do dawnych lat, kiedy pracowaliśmy w jednej restauracji, na jednej
zmianie. Wracają wspomnienia, chwile, które razem przeżywaliśmy na początku swojej zawodowej ścieżki. Dziś – 15 lat później – pracujemy w różnych restauracjach, ale nadal łączy nas pasja do dobrych smaków i hotelarstwa – mówi Kamil Jabłoński, szef kuchni Hotelu Bristol, a Luxury Collection Hotel, Warsaw.

Źródło: Hotel Bristol

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 13.06.2024
Aktualizacja: 13.06.2024