Kongres Szefów Kuchni już za tydzień!

Udostępnij artykuł
To prestiżowe i największe w Polsce doroczne spotkanie szefów kuchni. Celem Kongresu jest przede wszystkim edukacja oraz wymiana poglądów pomiędzy szefami, a także budowanie prestiżu zawodu szefa kuchni oraz solidarności zawodowej. W trakcie tegorocznej edycji, która odbędzie się już 9 października w Warszawie, uczestnicy będą mogli wysłuchać dziewięciu wystąpień, a swoją wiedzą podzieli się 18 ekspertów.

 

 

 

Do nowości w tematyce kongresu zaliczyć trzeba prelekcję:
WINO W RESTAURACJI – JAK TO SIĘ ROBI W KALIFORNII
Rynek i konsumpcja wina od dawna rośnie w Polsce konsekwentnie każdego roku o ok. 6 proc. Wino stało się ulubionym trunkiem najbardziej aspirujących grup społecznych i bywalców restauracji. Lokale, w których wino odgrywa istotną rolę odnoszą sukcesy, zdobywają wysokie oceny krytyków i profesjonalnych przewodników. To nie przypadek, że jedna z dwóch wyróżnionych gwiazdkami Michelina restauracji w Polsce ma również wyjątkowej jakości kartę win na światowym poziomie.

9 października, w trakcie kongresu seminarium poprowadzi znany krytyk winiarski, redaktor magazynu „Ferment”, Tomasz Prange-Barczyński. Autor przedstawi najważniejsze zasady sprzedaży wina w restauracji posługując się przykładami wybitnych lokali z Kalifornii.

Ja co roku poza edukacją i biznesem, kongres jest także okazją do zabawy. Towarzyszą mu akcja #szefowiedzieląsięwiedzą oraz Gra Most Wanted. Oczywiście z atrakcyjnymi nagrodami.

Szczegółowy program Kongresu Szefów Kuchni 2018: http://www.kongresszefowkuchni.pl/program
Udział dla szefów kuchni i ich zastępców jest bezpłatny. Rejestracja jest obowiązkowa.
Panel rejestracyjny Kongresu Szefów Kuchni: www.kongresszefowkuchni.pl/zarejestruj-sie
Więcej: www.kongresszefowkuchni.pl

Partnerzy Strategiczni Kongresu Szefów Kuchni 2018:
HENDI Polska to część międzynarodowej grupy Hendi, zajmującej się od ponad 80 lat produkcją i handlem profesjonalnym wyposażeniem gastronomicznym w całej Europie.
GRAFEN to najlepsze produkty do profesjonalnej kuchni, produkowane przez uznanych producentów. Produkty tworzone we współpracy z najlepszymi inżynierami i designerami. Żadnych kompromisów!
FINE DINE oferuje markowe produkty, wyróżniające się jakością i stylem. Atutem marki jest duża dostępność towarów z magazynów na terenie całego kraju.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 01.10.2018
Aktualizacja: 01.10.2018