W organizowanym przez brytyjski magazyn konkursie międzynarodowe jury doceniło projekt, wybierając go do grona pięciu finalistów z całego świata w kategorii Best New Restaurant. Lokal został zaprojektowany przez Buck.Studio.

Nagrodę otrzymała restauracja Under z Norwegii – pierwszy podwodny lokal w Europie, zaprojektowany przez biuro Snøhetta. W gronie finalistów znalazły się też: Hélène Darroze at The Connaught z Londynu, Statera z Peru i włoska The Manzoni. Więcej informacji o nominacji można znaleźć TUTAJ.
Buck.Studio to założona w 2008 roku multidyscyplinarna pracownia projektowa zajmująca się projektowaniem wnętrz, przedmiotów użytkowych oraz identyfikacji wizualnej. Specjalizuje się w opracowywaniu konceptów i strategii dla przestrzeni publicznych dedykowanych przedsięwzięciom gastronomicznym, handlowym i usługowym. Realizuje projekty w Polsce i zagranicą. Projektanci m.in. cukierni Nanan, bistro Dinette, kina Nowe Horyzonty i restauracji Campo, która w 2018 roku otrzymała w Londynie nagrodę WIN Awards za najlepszy projekt wnętrz restauracji na świecie.


© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.