Opasły Tom z nowym szefem rezydentem

Udostępnij artykuł

Konrad Kowalski odpowiada za nowe menu w restauracji Opasły Tom, która należy do grupy Kręgliccy. Restauracje i Catering. Wraz z początkiem stycznia przejął stery kuchni przy Wierzbowej 9 w Warszawie. Opasły Tom to autorska kuchnia polska i wnętrze wybrane przez Wallpaper* magazine, jako jedne z pięciu najpiękniejszych restauracji na świecie.

Konrad Kowalski szefem rezydentem w restauracji Opasły Tom

Fascynacja kuchnią szefa Konrada Kowalskiego zaczynała się od programów telewizyjnych Gordona Ramsaya, które oglądał jako dziecko. Dwadzieścia lat później zdobywał doświadczenie w jego londyńskiej restauracji Petrus, wyróżnionej gwiazdką Michelina. Podobnie, jak w innych lokalach w Wielkiej Brytanii. Zaczynał od pozycji pomocnika i dochodził do samodzielnego prowadzenia kuchni w prestiżowych restauracjach fine dining.

Szef Konrad Kowalski

Kreowanie wyrafinowanych dań z lokalnych, sezonowych produktów okazało się tym, co najmocniej rezonuje w jego sercu. Prosta, domowa kuchnia jest ulubioną na użytek własny zawodowych szefów. Gdy Konrad Kowalski gotuje obiad dla żony i córki wybiera złożone, pracochłonne kompozycje. Entuzjazm, pasja, również ciekawość nakręcają jego codzienne działania. Powtarza, że gdyby nie pracował w restauracji, nadal robiłby to samo. Szef Konrad Kowalski pochodzi z Chełma, ma 36 lat. Ryby, a także desery to jego sekcje ulubione.

Opasły Tom – jedno z najpiękniejszych wnętrz restauracyjnych

Nazwa Opasły Tom nawiązuje do dawnej księgarni, w której restauracja zaczynała działalność. Dziś, w lokalizacji przy Wierzbowej 9, miejsce zaprasza do czytelni obok baru, na drinka i książki. Do współpracy zapraszani są szefowie kuchni-rezydenci, którzy czerpiąc ze swojego doświadczenia i talentu prezentują dania w niepowtarzalnej formie. Dlatego menu bazuje na lokalnych, sezonowych produktach, które pochodzą z prowadzonego przez nas Rolniczego Targu w Fortecy.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopad 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione

Autor: Horecanet
Opublikowano: 12.01.2022
Aktualizacja: 12.01.2022