Prezes Perino: Wierzymy, że jakość jest dziś kluczowa

Udostępnij artykuł

[TYLKO U NAS – RAPORT 2023] Początek roku to czas tworzenia wiosennego menu. Dla nas jest to okres wzmożonej pracy, ponieważ obsługujemy bieżące zamówienia i intensywnie pracujemy nad ofertą sezonową. Naszym zadaniem jest takie opracowanie produktów, by były realnym wsparciem w codziennej pracy restauratorów – mówi Tomasz Sokołowski, prezes Perino.

W momencie, gdy wszyscy borykają się z rosnącymi cenami, my działamy po partnersku, zachowując przy tym najwyższe standardy jakości. Jest ona dla nas priorytetem, ponieważ wiemy, jak dużym wsparciem dla szefów kuchni jest praca na produkcie spełniającym normy, powtarzalnym i policzalnym. Wierzymy, że jakość jest dziś kluczowa w wyborze dostawcy. Nie bez znaczenia są też relacje. Nasi doradcy, przeprowadzając degustacje na terenie całej Polski, wskazują firmom coraz lepsze rozwiązania na bolączki gastronomii. Proaktywną postawę bardzo doceniają klienci.

Co możemy zaproponować w 2023 roku? Przede wszystkim rozbudowaną i zróżnicowaną cenowo ofertę. Współpracujemy od lat z cenionymi partnerami, dzięki długofalowym kontraktom, uniknęliśmy znaczących podwyżek cen. Długie i krótkie makarony oferujemy w wielu kształtach, barwach, szerokościach czy długościach. Szefa kuchni ogranicza tylko fantazja, co do finalnego efektu i kosztu. To on decyduje, jakich dodatków użyje. Z kolei produkty nadziewane i ręcznie robione stanowią często danie samo w sobie, nie wymagają wielu dodatków.

Rynek powoli dostosowuje się do nowych cen, a raczej uczy się funkcjonować inaczej, szukać rozwiązań i oszczędności. Wszyscy wydajemy dziś mądrzej, stawiając przy tym często na jakość. Wybór jest przeogromny, a świadomość z roku na rok rośnie. Wyraźną zmianą jest również poszerzanie oferty wegańskiej, która będzie się cały czas intensywnie rozwijać. W Perino z dumą patrzymy też na naszych stałych klientów, którzy po latach wyznaczają dziś trendy w branży. Co w najbliższym czasie zaskoczy? Z pewnością oferta wiosenna. Znajdziemy w niej stałe pozycje, jak ravioli ze szparagami, ale i nowości – jagnięcinę i karczochy czy otuloną ciastem caponatę sycylijską.

Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2023
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Opublikowano: 07.03.2023
Aktualizacja: 07.03.2023