Restauracja KUK zlokalizowana w Hotelu Verte Autograph Collection sieci Marriott International w Warszawie (ul. Miodowa 6/8), zaprosiła gości pod koniec października. Stery w kuchni sprawuje Maciej Majewski, który przez wiele lat kreował dania w Sofitel Warsaw Victoria.

Jak mówią twórcy lokalu, restauracja KUK to zdrowe produkty ze sprawdzonych upraw, sezonowe dania oraz ciekawe nawiązania do historii tego miejsca. W karcie można zatem znaleźć kulinarne symbole Warszawy, a zasmakować w nich mogą zarówno goście hotelu, jak również lokalni mieszkańcy.

KUK jest bowiem miejscem, w którym goście celebrują czas a kuchnia, w stylu bistronomy go dopełnia. Tu łączymy to, co rodzime i świeże z tym, co rzadkie oraz wyrafinowane. Zbaczamy z utartych szlaków, stawiamy na nowe doznania. To dlatego nasze menu serwujemy w małych, aczkolwiek licznych porcjach. Ta dość niecodzienna forma pozwala bowiem przy jednym stole dzielić się, przeżywać i jednocześnie odkrywać. W końcu takie doznania zbliżają ludzi najbardziej.

Maciej Majewski – szef kuchni w restauracji KUK. Dziś od podstaw tworzy restaurację znajdującą się w pierwszym polskim hotelu marki Marriott Autograph Collection. Jego kuchnia jest najlepszym dowodem na to, że „logika zaprowadzi Cię od punktu A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie”.
Menu można pobrać TUTAJ. Co ciekawe, znajdziemy w nim także dania dla pupili.
Restauracja zaprasza gości codziennie. Od poniedziałku do piątku od 12:00 do 15:00 na lunch menu, od 15:00 do 23:00 na menu a’la carte. W weekendy od 12:00 do 23:00.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Źródło: Hotel Verte Autograph Collection

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.