Rozbudowa hotelu Villa Verde Resort & SPA

Udostępnij artykuł

Jak podaje dział marketingu hotelu, w nowej części znajdzie się ponad 390 miejsc noclegowych, centrum kongresowo-bankietowe, ekskluzywne spa (nowe gabinety, zabiegi), Mini Park Wodny (basen, jacuzzi, sauny) oraz sala umożliwiająca prezentację samochodów wewnątrz budynku.

Obecnie hotel Villa Verde Resort & SPA proponuje 190 miejsc noclegowych, restaurację, kawiarnię, pub, chatę grillową, spa współpracujące z takimi markami kosmetycznymi, jak: Skin Ceuticals, Bioline i Thalgo, basen, kompleks saun, salę fitness, dwa korty tenisowe oraz zaplecze konferencyjne na ponad 300 osób. Obiekt słynie z organizacji różnego rodzaju imprez firmowych, okolicznościowych, którym towarzyszyć może szereg atrakcji team buildingowych, oraz pikników plenerowych. Cena za dobę w pokoju dwuosobowym kształtuje się na poziomie 295 zł. Właścicielem kompleksu jest Capitol Łapaj Spółka Jawna.

Wizytówką Zawiercia jest brama wjazdowa na centralną część Wyżyny Krakowsko-Częstochowskiej. Miasto jest punktem wyjścia wielu szlaków turystycznych na Jurę Krakowsko-Częstochowską. Aktualnie w Zawierciu działa sześć hoteli. Według danych Ministerstwa Sportu i Turystyki, na terenie całego województwa śląskiego funkcjonuje 197 skategoryzowanych obiektów noclegowych, w tym 159 hoteli.
 

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 18.06.2010
Aktualizacja: 18.06.2010