Rozbudowa trzygwiazdkowca w Białowieży

Udostępnij artykuł

Hotel zostanie rozbudowany o nowe sale konferencyjne, basen oraz zaplecze spa (gabinet masażu wodnego, solarium z łożem wypoczynkowym, kapsuła spa, gabinet pedicure oraz masażu). Powierzchnia zabudowy winiesie około 850 metrów kwadratowych. Aktualnie spółka przyjmuje oferty na wykonanie stanu surowego projektu.

Aktualnie w hotelu Białowieski znajduje się jeden apartament oraz 76 pokoi dwuosobowych (152 miejsca noclegowe) o powierzchni od 24 do 28 metrów kwadratowych. Wszystkie pokoje wyposażone są w łazienkę, TV SAT, telefon i radio z budzikiem. Spółka zaprasza równiez gości do pensjonatu położonego w odległości 150 m od hotelu. Hotel Białowieski dysponuje czterema salami konferencyjnymi (sala Dębowa, Jesionowa, Bukowa oraz Na wieży). Standardowe wyposażenie sal konferencyjnych to flipchart, rzutnik pisma z folii, ekran 175 x 175 cm oraz statyw. W hotelu działa również restauracja. Doba w pokoju jednoosobowym kosztuje od 150 do 170 złotych w zależności od sezonu.

Aktualnie według danych Ministerstwa Sportu i Turystyki w Białowieży działają dwa skategoryzowane hotele: trzygwiazdkowy Białowieski oraz czterogwiazdkowy Żubrówka. Niedawno w mieście spłonął kompleks hotelowy Dwór Soplicowo.

 

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 11.06.2010
Aktualizacja: 11.06.2010