Ruszyły rezerwacje na FineDiningWeek®

Udostępnij artykuł

[POD NASZYM PATRONATEM] Festiwal powraca, otwierając sezon na kulinarne odkrycia, spotkania przy wykwintnych daniach i chwile celebracji. Od 1 lipca do 10 sierpnia czekają mistrzowskie menu, które zarezerwujesz na FineDiningWeek.pl.

Złap sezon na mistrzowskie smaki

FineDiningWeek® otwiera nowy sezon na doświadczanie fine diningu w jego najlepszym wydaniu. Nadchodząca edycja wydarzenia to celebracja harmonii smaków, uważności i kulinarnego kunsztu. Hasło „Sezon na doświadczenia” podkreśla ulotność tej chwili i stanowi metaforę łączącą rytm natury, gastronomii i emocji gości. W duchu sezonowości powstają mistrzowskie menu – dopracowane w każdym detalu i wierne unikalnemu stylowi każdej restauracji.

Zbliżający się Festiwal Sztuki Restauracyjnej to zaproszenie do świata zmysłowego fine diningu, w którym kuchnia osiąga rangę sztuki, a każda wizyta w restauracji staje się wyjątkową celebracją chwili. To także przypomnienie o sile naturalnego rytmu – sezonu, który nadaje tempo, kształtuje smaki i wyznacza możliwości. FineDiningWeek® to ukłon w stronę tych, którzy tworzą z pasją i uważnością – i tych, którzy chcą smakować więcej: świadomie, sezonowo i wszystkimi zmysłamipodkreśla Paulina Piwko, współorganizatorka wydarzenia.

W całej Polsce, dla każdego, kto ceni jakość

Festiwal Sztuki Restauracyjnej odbędzie się w największych regionach Polski: Warszawie, Krakowie, Trójmieście, Wrocławiu, Poznaniu, Łodzi, na Śląsku oraz w debiutującym Szczecinie. W wydarzeniu weźmie udział ponad 100 restauracji premium – zarówno z segmentu fine dining, jak i konceptów aspirujących, w których styl, jakość i doświadczenie tworzą spójną, harmonijną całość. Wśród nich m.in. krakowskie Cyrano de Bergerac, łódzkie Ukryte Rzeki, poznański Fish Market (Młyńska 12), szczecińskie Małe Przyjemności, śląska Restauracja Steampunk (Pszczyna), trójmiejskie Vinissimo Restaurant & Wine Bar (Michelin Bib Gourmand), wrocławski Gustaw (Bastion Sakwowy). Nie może też zabraknąć stołecznych perełek takich jak Epoka, InAzia czy U Wieniawy.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2025
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Najlepsze restauracje w Polsce przygotowały kuratorskie, sezonowe menu: 3- lub 5-daniowe kompozycje, które stanowią kulinarną opowieść o smaku, porze roku i filozofii danego miejsca. To propozycje najlepszych szefów w Polsce stworzone specjalnie na tę edycję – przemyślane, dopracowane w każdym detalu i inspirowane tym, co w naturze najlepsze właśnie teraz. Smaki, tekstury i aromaty zamykają chwilę
w formie – niczym kapsuła sezonu na talerzu. Goście mogą wybrać spośród trzech poziomów festiwalowego doświadczenia: 3 dania + amuse-bouche + prezent od partnera za 99 zł, 5 dań + amuse-bouche + prezent za 179 zł oraz większe, rozbudowane menu o różnej liczbie dań w cenie powyżej 199 zł. Do każdej rezerwacji doliczana jest opłata rezerwacyjna w wysokości 10 zł.

Żródło: Fine Dining Week

NEWSLETTER-HORECANET-ZAPISZ-SIE

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.