Summer Feast w Port Royal: uczta dla miłośników owoców morza i ryb

Udostępnij artykuł

Wraz z nadejściem lata, Port Royal ogłasza niezwykłe wydarzenie dla wszystkich miłośników owoców morza i ryb – Summer Feast 2024. To okazja do delektowania się najświeższymi i najsmaczniejszymi daniami przez całe lato. Od 5 czerwca do 15 września, trwać będzie cykl festiwali kulinarnych, podczas których królować będą ostrygi, ceviche, tuńczyk i wiele więcej.


5 – 9 czerwca – 14. Festiwal Ostryg

Summer Feast rozpoczyna się od 14. edycji Festiwalu Ostryg. Podczas tych dni goście będą mogli delektować się zapiekanymi ostrygami serwowanymi z różnymi sosami, oraz daniami przygotowanymi na ich bazie. Oyster bar, ustawiony w malowniczym ogrodzie, będzie miejscem, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie.

19 – 23 czerwca – Ceviche Party

Pod koniec czerwca Port Royal zabiera swoich gości w podróż do Meksyku i Peru podczas Ceviche Party. Serwowane będą kilka rodzajów ceviche, nachosy oraz koktajle na bazie mezcalu i tequili. W ceviche barze, również ustawionym w ogrodzie, odkryć będzie można unikalne połączenia smaków, które przeniosą wszystkich prosto na egzotyczne plaże Ameryki Łacińskiej.

10 – 14 lipca – Tuna

Po raz czwarty restauracja serwować będzie tuńczyka bluefin o imponującej wadze około 40 kilogramów. Przez pięć dni goście będą mogli rozkoszować się tą ekskluzywną rybą w rozmaitych wydaniach – od wykwintnych tatara i ceviche, poprzez delikatne carpaccio, aż po soczyste steki. To niezapomniane doświadczenie kulinarne dla koneserów tuńczyka, które z pewnością dostarczy niezrównanych wrażeń smakowych.

31 lipca – 4 sierpnia – White Marlin

Port Royal zaprasza na ucztę kulinarną poświęconą białemu marlinowi, który serwowany będzie w różnorodnych formach – zarówno surowy, jak i w daniach na gorąco. To rzadka i ekscytująca okazja, by zanurzyć się w pełni w bogactwo smaków tej niezwykłej ryby i poznać jej kulinarne możliwości w zupełnie nowy sposób.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2024
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

7 – 11 sierpnia – Asian Fusion

W sierpniu goście festiwalu wyruszą w podróż po Azji! Menu Asian Fusion będzie pełne egzotycznych smaków i aromatów, inspirowanych najpiękniejszymi zakątkami tego regionu świata. Serwowane dania na pewno ożywią wspomnienia z azjatyckich wypraw. To szansa, by zjeść autentyczne azjatyckie potrawy bez potrzeby opuszczania centrum Warszawy.

12 – 15 września – 15. Festiwal Ostryg

Summer Feast zakończy się jubileuszową, 15. edycją Festiwalu Ostryg. Zasmakować będzie można zarówno znane i lubiane warianty, jak i nowe, zaskakujące kompozycje smakowe. Po raz kolejny ostrygi będą serwowane z oyster baru umieszczonego w ogrodzie, a wszystko po to aby uczcić zakończenie tego kulinarnego lata w Port Royal w dobrym guście i doborowym towarzystwie.

Summer Feast w Port Royal to wydarzenie, które łączy w sobie pasję do doskonałej kuchni, przyjazną atmosferę oraz wyjątkowe smaki. Restauracja zaprasza wszystkich smakoszy i miłośników kulinarnych przygód do wspólnego świętowania i delektowania się najlepszymi daniami tego lata

Źródło: Port Royal

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Autor: Horecanet
Opublikowano: 13.06.2024
Aktualizacja: 13.06.2024