Warszawa: Baron The Family Grill Bar – nowy koncept Aleksandra Barona

Udostępnij artykuł
Znany szef, który kierował kuchnią m.in w Solec 44 czy Zoni rusza z kolejnym projektem gastronomicznym. W sobotę, 5 września zaprasza na Krakowskie Przedmieście 4 do miejsca, w którym pierwsze skrzypce będzie odgrywał grill.

To moje wyczekane miejsce. Inne od tego, które robiłem ostatnio. Ogień i dym to składowe mojej kuchni – z Baron the Family są od zawsze. Nareszcie stworzyliśmy miejsce, w którym jest na nie przestrzeń. Nasze jedzenie ma cieszyć. To comfort food w najlepszym wydaniu. Nie ograniczamy się do polskiej kuchni – pomysły na dania przywieźliśmy też z podróży, z całego świata. Dla nas to kuchnia, którą można się bawić, dla Was – jedzenie, które ma bawić. I sprawiać przyjemność. Jak chłodnik ze skąpanych w dymie pieczonych pomidorów. Jak hot dog z aromatyczną kiełbasą z czarnym czosnkiem. Jak sezonowany rostbef szczepiony koji. Możecie zamówić dużo różnych dodatków, sosów, kiszonek, przez co każdy kęs burgera czy szaszłyka będzie inny. Wyjdzie z tego niezła uczta – zapowiada Aleksander Baron.

Za kartę win, wódki, piwa odpowiada Kamila Dzierżawska, która tworzy także selekcję alkoholi w Baron the Family, sklepie, w którym można kupić autorskie kiszonki, kiełbasy, zupy, sery czy zakwasy. Otwarcie zaplanowano na sobotę 5 września (17:00-24:00).

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 03.09.2020
Aktualizacja: 03.09.2020