Wasabi, ogórek, krewetki – wiosenne menu w North Fish dostępne

Udostępnij artykuł

Na początku marca do oferty trafiło nowe, odmienione menu. W kompozycjach wykorzystano produkty, które najbardziej kojarzą się z sezonem. Ogórek – w towarzystwie koperku i twarożku, rzodkiewka – jako wykończenie sezonowego mintaja, jeśli chodzi o chrzan sieć stawia na wasabi. Sezonowe nowości zagościły w kategorii burgerów, tortilli, zup, Fish&Chips, bowli, ryb panierowanych oraz ryb z pieca.

Jeśli chodzi o konkrety – zupę Serową zastąpiła Kalafiorowa Blomkål (kalafior w języku norweskim). Ta propozycja może zaskoczyć smakowo za sprawą wasabi. Kolejna propozycja to wiosenna odsłona Fishburgera. Nuggetsom z mintaja towarzyszy świeży ogórek i sos tzatziki. Dla miłośników wegetariańskich dań jest tortilla z grillowanym serem halloumi, zielonymi oliwkami i rukolą.

W daniach obiadowych zarówno mintaj, jak i łosoś przybrał wiosenną wersję. Ten pierwszy wystąpi w towarzystwie sosu z nutą wasabi i rzodkiewką. Z kolei porcję łososia zdobi sos tzatziki i plastry świeżego ogórka z koperkiem. Ponadto do oferty ryb panierowanych dołącza filet z morszczuka. Dostępny w wersji saute oraz z serem mozzarellą i prażoną cebulką.

Coraz większe znaczenie w menu North Fish mają krewetki królewskie, które rozgościły się
 w kategoriach Fish&Chips oraz w bowlach. Miłośnicy zestawu z frytkami będą mogli teraz wybrać spośród dwóch  rozmiarów: regular i large. Oprócz ryby, jako główny składnik będą również dostępne boczniaki, VEGE! Nuggets oraz owoce morza w chrupiącej panierce. Z kolei w bowlu krewetki zostały zgrillowane i podane w towarzystwie sosu sweet chilli, warzyw azjatyckich oraz wymiennie ryżu lub noodli.

Wiosna zagościła również w dodatkach: ziemniaki z koperkiem, noodle w stylu azjatyckim, ryż z czerwoną komosą, czy wiosenny miks warzyw z pary. Zimny bufet składa się z wyśmienitej sałaty wiosennej z rzodkiewką, szczypiorkiem i śmietaną, kuskusu ze świeżymi ziołami, zielonego groszku z miętą i słonecznikiem, kapusty kwaszonej, słodkiej surówki z marchewki oraz klasycznego coleslawa.

Całości dopełniają klasyczne propozycje Fishburger, Tortilla z łososiem i tuńczykiem, FISH! Nuggets, VEGE! Nuggest, Boczniaki, Kalmary, czy Krewetki królewskie. Oczywiście nie brakuje też grillowanego łosia, panierowanego dorsza oraz mintaja. Niezmiennie w menu pozostaje również zupa rybna Grønn. Do picia sieć proponuje domowe lemoniady: cytrynowa, malinowa oraz mango.

Źródło: North Fish

Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2023
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 16.03.2023
Aktualizacja: 16.03.2023