WIM w Warszawie szuka firmy cateringowej

Udostępnij artykuł

Zamówienie polega na świadczeniu usług przygotowywania i podawania posiłków dla pacjentów oraz posiłków profilaktycznych dla personelu WIM wraz z wynajmem pomieszczeń oraz dzierżawą maszyn i urządzeń gastronomicznych. Firma, która podejmie się tego zadania będzie zobowiązana do:
żywienia dietetycznego pacjentów przebywających na leczeniu stacjonarnym – 700 osób; żywienia pacjentów stacji dializ – 35 kanapek dziennie, żywienia pracowników – 25 posiłków dziennie, żywienia w okresie realizacji przedsięwzięć związanych z zabezpieczeniem zadań mobilizacyjnych i wprowadzanych stanów gotowości bojowej, według norm i należności obowiązujących w Wojsku Polskim oraz prowadzenia kasyna (restauracji) oraz bufetu i kawiarni na bazie wynajmowanych pomieszczeń. Szacunkowa wartość tego zamówienia przekracza 2 mln zł.

W ramach Wojskowego Instytutu Medycznego w Warszawie działa sześć ośrodków klinicznych i klinik (m.in. chorób głowy i szyi, układu pokarmowego, endokrynologii i ginekologii, schorzeń narządu ruchu, intensywnej terapii oraz diagnostyki medycznej i dermatologii), oddział działalności naukowo-badawczej, poradnie specjalistyczne i POZ. Ponadto działają się tam studia doktoranckie. Przy Instytucie działają również dwa hotele pracownicze.

 

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 20.07.2010
Aktualizacja: 20.07.2010