Winterhalter: Jak uniknąć tabaki za barem?

Udostępnij artykuł

[SPECJALNIE DLA NAS] Nasza branża każdego dnia zmaga się z różnorodnymi wyzwaniami, w tym wciąż rosnącym tempem i coraz wyższymi oczekiwaniami. Chcemy zobaczyć zachwyt w oczach naszych gości na widok serwowanego im zamówienia. Najlepiej w idealnie lśniących naczyniach i jak najkrótszym czasie. Czy można to wszystko ze sobą pogodzić? Czemu nie. Jestem przekonany, że kluczem do sukcesu są nie tylko pasja i zaangażowanie, ale również korzystanie z nowoczesnych technologii oraz inteligentnych rozwiązań, które pozwalają na zoptymalizowanie pracy w branży gastronomicznej. – mówi Marcin Wajda, Dyrektor Komunikacji i Marketingu Winterhalter Polska.

Marcin Wajda, Winterhalter

Najlepsza przyjaciółka barmana

Zawsze podziwiałem barmanów. Ta praca wymaga nie tylko precyzji, wiedzy i szybkości, ale też doskonałej organizacji. Tę ostatnią wspierają profesjonalne zmywarki gastronomiczne. Zmywarki do szkła Winterhalter, które pojawiły się na rynku już w 1969 roku, zapewniają nie tylko nieskazitelnie czyste i wypolerowane szkło bez plam i zacieków, ale również znacząco przyspieszają pracę, pozwalając na ponowne użycie naczyń w czasie poniżej 2 minut! W zasadzie Winterhalter ma idealnie wypolerowane szkło w swoim DNA. Nie mogłoby być inaczej, bo marka powstała w odpowiedzi na potrzebę szybkiego i skutecznego mycia szklanych kufli. To długa historia, trwająca już ponad 75 lat, którą wciąż lubimy wspominać. Już od ćwierćwiecza zmywarki do szkła Winterhalter wspierają pracę polskich barmanów, zapewniając wypolerowane szkło, bez plam i zacieków.

Polepszenie logistyki i przyspieszenie pracy

Każdy, kto miał do czynienia z potocznie zwanym “gastro” wie, że podstawą efektywnej pracy za barem jest przemyślana logistyka. Kluczem jest optymalizacja przestrzeni – tak, aby każdy element był łatwo dostępny, a ruch pracowników był jak najbardziej płynny. Ważne jest, aby wykorzystać rozwiązania technologiczne umożliwiające szybsze i bardziej precyzyjne przygotowanie zamówień. Takie podejście nie tylko przyspiesza pracę, ale także zwiększa zadowolenie klientów z szybkości obsługi. Z myślą o wyzwaniach związanych z koniecznością przyspieszenia pracy, stworzyliśmy przemyślany system, który łączy w sobie zmywarkę, specjalistyczne środki chemiczne, technologię uzdatniania wody oraz inteligentnie zaprojektowane kosze do zmywania. Ten kwartet, stworzony z miłości do zmywania, jest gwarantem efektywności, bezpieczeństwa oraz najwyższej jakości mycia szkła.

Znaczenie premiksów i uproszczonych receptur

W środowisku, gdzie czas jest na wagę złota, wprowadzenie premiksów oraz uproszczenie receptur to kolejne kroki ku efektywniejszej pracy. Dzięki temu barmani mogą skupić się na jakości serwisu, jednocześnie zachowując spójność i wysoki standard oferowanych napojów. Proste receptury pozwalają szybciej szkolić nowych pracowników, a premiksy gwarantują, że każdy koktajl będzie miał dokładnie takie same proporcje i smak.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2024
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Sposoby na uniknięcie chaosu

Aby uniknąć chaosu, niezbędna jest nie tylko dobrze zaplanowana przestrzeń pracy, ale także jasno określone procedury i standardy. Regularne szkolenia pracowników, wyraźne komunikaty i ciągła kontrola jakości są fundamentami, na których powinna opierać się każda przestrzeń barowa. Warto także wykorzystać nowoczesne systemy zarządzania zamówieniami, które umożliwiają lepsze monitorowanie przepływu pracy i zarządzanie kolejnością realizacji zleceń.

Rola profesjonalnych zmywarek gastronomicznych

W usprawnianiu pracy za barem ogromną rolę odgrywa profesjonalna zmywarka. Urządzenia oferowane przez Winterhalter charakteryzują się wysoką efektywnością, oszczędnością wody, energii i środków myjących. Dzięki temu są nie tylko ekologiczne, ale również ekonomiczne. Profesjonalne zmywarki zapewniają szybkie i skuteczne mycie szkła, naczyń oraz przyborów barowych, co jest kluczowe w utrzymaniu ciągłości pracy oraz wysokiego standardu higieny.

Jestem przekonany, że zastosowanie profesjonalnych zmywarek gastronomicznych wraz z optymalizacją logistyki pracy za barem, wprowadzeniem uproszczonych receptur czy premiksów, może znacząco przyczynić się do usprawnienia codziennej pracy, redukcji czasu obsługi, a co za tym idzie – zwiększenia satysfakcji gości.

Artykuł powstał we współpracy z firmą Winterhalter

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Horecanet

Autor: Horecanet
Opublikowano: 13.05.2024
Aktualizacja: 14.05.2024