Wiosenna odsłona menu w Restauracji Setki Powodów

Udostępnij artykuł

Restauracja zlokalizowana w warszawskim Centrum Praskim Koneser zaprasza do spróbowania nowych dań autorstwa Michała Brysia. Szef kuchni przedstawi kolejne dziesięć kulinarnych powodów, dla których warto odwiedzić lokal. Możemy spodziewać się dań o zaskakujących połączeniach smakowych oraz ciekawym nazewnictwie, jak m.in.: „Odwagi Szparagi!” – zielone szparagi z sosem parmezanowym, lody szparagowe z wanilią, krem botwinkowy z prażonymi nerkowcami, białą czekoladą i baskijską papryką espelette, czy danie o nazwie „Widzi Misie”.

Każdą z propozycji można zamówić w opcji do dzielenia – co stwarza możliwość ułożenia własnego menu degustacyjnego z karty Setek Powodów. Poza sezonowym menu, w lokalu znajdziemy także koktajle, serwowane nietypowo, bo z kranów. To nieliczny lokal w stolicy z takim rozwiązaniem. Pięć drinków do wyboru czeka na rozlanie – Urban Spritz, Mo-j-to, Paloma, Cha-ish oraz IPA-tera.

Kolejną nowością w lokalu Setki Powodów jest menu lunchowe – co tydzień, od wtorku do piątku w godzinach od 12 do 16 można przyjść i spróbować specjalnych dwóch dań lunchowych w cenie 35 złotych. Menu lunchowe to zawsze zupa oraz drugie danie – do wyboru w opcji mięsnej lub wege.

W każdy piątek oraz sobotę odbywają się tu weekendowe imprezy z muzyką na żywo: It’s Friday! Live Music Evening ze stałym składem zespołu Gniewomira Tomczyka i wokalem Beaty Orbik oraz soboty w towarzystwie najlepszych DJ-ów.

Źródło: Setki Powodów

Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2023
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Autor: Horecanet
Opublikowano: 28.03.2023
Aktualizacja: 28.03.2023