Bar Setki Powodów w Centrum Praskim Koneser otwarty

Udostępnij artykuł

Reni Jusis, Beata Orbik i Gniewomir Tomczyk z projektem House Band to lista artystów, którzy zagrali na otwarciu nowego baru Setki Powodów w warszawskim Koneserze. Mocny akcent na otwarcie 16 września to zapowiedź programu tygodnia w Setkach Powodów. Każdy czwartek to koncert zespołu Gniewomir Tomczyk Band i jego gości specjalnych, każda sobota to muzyka na żywo na scenie baru.

Chcemy, aby każdy czuł się w Setkach jak „u siebie”, to miejsce pełne naturalności i swobody w byciu sobą, każdy jest tutaj mile widziany. Możesz ubrać się jak chcesz, przyjść z kim chcesz, bo wszyscy razem tworzymy atmosferę tego miejsca – mówi Piotr Milczarek, manager baru.

Stworzyliśmy miejsce, w którym zawsze coś będzie się działo. Nazwa lokalu nie wzięła się znikąd. Weekend w Setkach Powodów zaczynał się będzie już w czwartek, w cyklu Muzyczne powody co tydzień zapraszamy na biletowane, kameralne, wyjątkowe spotkania ze znanymi artystami. Po koncercie, cytując klasyka, jam session do rana. Scena będzie żyła także w każdą sobotę, nieco bardziej alternatywnie, dopuszczając do głosu również młodych twórców. Setki Powodów ze swoją naturą są odpowiedzią na potrzebę, która po trudnym czasie pandemii, tkwi w nas wszystkich – spędzania czasu w gronie znajomych, zawierania nowych znajomości, spotykania ciekawych ludzi, wzajemnego inspirowania i dzielenia nie tylko pomysłami. Tak też zostało opracowane menu kuchni i baru. Koncept jest nowatorską formułą: czas od zamówienia do jego otrzymania został maksymalnie ograniczony tak, aby najwięcej czasu poświęcić osobom, z którymi do nas przeszedłeś.

W ofercie znajdziemy m.in. koktajle z nalewaka typu Porn Star Martini albo Espressotini, premade’y i zabutelkowane drinki typu ready to drink – Old Fashioned czy Negroni. Nie zabraknie także propozycji bezalkoholowych. Za menu typu sharing-food odpowiada Michał Bryś, znany szef kuchni i restaurator, prowadzący program „Hell’s Kitchen. Piekielna Kuchnia”.

Znalazłbym pewnie setki powodów, żeby zaprosić Państwo do odwiedzenia Setek Powodów, ale moim ulubionym jest zdecydowanie to, co wychodzi z kuchni. Proponowane przeze mnie menu zawiera klasyczne pozycje z nowoczesnym twistem w wersji dla jednej osoby lub dla grupy. Menu będzie zmieniało się wraz z porami roku, zawsze będzie przygotowane wg moich autorskich receptur na najwyższej jakości produktach takich jak chleb na zakwasie czy sery zagrodowe– opowiada Michał Bryś, autor menu.

W Setkach Powodów pełno neonów, ciekawych treści, na ścianach znajdziemy pełne koloru obrazy Joanny Szumskiej. Lokal mieści się na parterze Muzeum Polskiej Wódki przy Placu Konesera 1 w Warszawie. Wejście dostępne jest z zewnątrz oraz od strony muzeum.

Rynek Gastronomiczny w Polsce – RAPORT 2022
>> Kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Opublikowano: 22.09.2022
Aktualizacja: 22.09.2022