[SPECJALNIE DLA NAS – RAPORT 2024] Po doświadczeniu pandemii wiemy już, że stabilna rzeczywistość może się wywrócić do góry nogami w ciągu tygodnia, zatem moje przewidywania, choć optymistyczne, mają w sobie też ziarno niepewności. To będzie dobry, intensywny, pełen pracy sezon, o ile wynik wyborów w Stanach Zjednoczonych i szaleństwo w Rosji, nie zaburzą poczucia bezpieczeństwa. – mówi Agnieszka Kręglicka, współwłaścicielka Kręgliccy Restauracje i Catering.
Ubiegły rok mieliśmy bardzo dobry, nastąpił wzrost obrotów, również z uwzględnieniem korekty inflacyjnej, oraz wróciła przewidywalność sprzedaży i równowaga.
Sektor gastronomii, którym się zajmujemy nakierowany jest na okolicznościowe korzystanie z restauracji, organizację bankietów i przyjęć. Goście przychodzą do nas okazjonalnie, gdy podejmują gości, gdy chcą spotkać się ze znajomymi bez domowego bałaganu, gdy celebrują ważne uroczystości, gdy zależy im na jedzeniu dobrej jakości lub mają ochotę na przyjemność bez żadnego specjalnego powodu. To zupełnie różne usługi gastronomiczne od barów fast food, pizzerii, czy cateringu dietetycznego. Zapewne w każdym z tych miejsc trochę różny będzie ogląd tendencji i trendów.
To, co dotyczy wszystkich, to na pewno rosnąca świadomość potrzeby dbania o środowisko. Dla nas praktyki prośrodowiskowe, korzystanie z produktów rolnictwa regeneratywnego, dbałość o niemarnowanie jedzenia, niskie zużycie wody, czy eko opakowania było od zawsze programem wewnętrznym firmy. To, o co musimy zadbać teraz, to… Cały tekst publikujemy w Rynek Gastronomiczny w Polsce – RAPORT 2024. Kliknij, aby zapoznać się z pełną treścią…
Autorka: Agnieszka Kręglicka, współwłaścicielka Kręgliccy Restauracje i Catering
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.