Bartosz Dobrowolski objął stery w Motel One Warsaw Chopin

Udostępnij artykuł
Pełniący przez ostatnie prawie cztery lata stanowisko dyrektora w hotelu sieci Best Western w Brzegu Bartosz Dobrowolski będzie zarządzał nowo powstającym Motel One Warsaw Chopin. Otwarcie obiektu planowane jest w 2019 roku.

Bartosz Dobrowolski dotychczas związany był także z takimi markami jak Sofitel czy Scandic Hotel. Doświadczenie zawodowe zdobywał również w Wielkiej Brytanii. Jest absolwentem Wyższej Szkoły Handlowej we Wrocławiu.

Piętrowiec Motel One powstał w Warszawie w obszarze dzielnicy Śródmieście przy ul. Tamka 38. Budowa gmachu rozpoczęła się w marcu 2017 i dobiega już końca. Użytkowa powierzchnia tego jedenastopiętrowego budynku wyniesie 12,7 tys. mkw. Obiekt będzie dysponował łącznie 333 pokojami. Zakończenie inwestycji planowane jest na pierwszy kwartał 2019 r. Autorem projektu architektonicznego jest AGK architekci z siedzibą w Warszawie. Jest to projekt inwestycyjny firmy Strabag.

ŚWIAT HOTELI WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 11.12.2018
Aktualizacja: 11.12.2018