Dyrektor DeSilva o śniadaniach

Udostępnij artykuł

Stosowanie produktów wysokiej jakości dodaje energii, korzystnie wpływa na zdrowie i poprawia nastrój. Zadowolony ze śniadania gość będzie łaskawszym okiem patrzył na całą ofertę hotelu. Z pewnością przy wyborze miejsca na obiad lub kolację w pierwszej kolejności pomyśli o hotelowej restauracji. W hotelach sieci DeSilva pamiętamy o tych zasadach i wcielamy je w życie. Produkty używane na śniadania w naszej sieci są specjalnie wyselekcjonowane, świeże i wysokiej jakości. Współpracujemy ze sprawdzonymi dostawcami, a jakość jest stale monitorowana – przez pracowników obiektów czy zewnętrzne audyty. Cały czas obserwujemy rynek poszukujemy nowości, aby jak najszybciej oferować je naszym gościom.

Podstawą polskiego śniadania są potrawy z jaj, wędliny i sery. I te produkty w najlepszej jakości stanowią bazę bufetów śniadaniowych w Hotelach DeSilva. Naszą specjalnością są do¬datki przygotowywane według domowych receptur: chrzan, ćwikła czy pikle.

ŚWIAT HOTELI
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE I NOWOCZESNE CZASOPISMO HOTELARZY
!!! ZAWSZE BEZPŁATNY DOSTĘP DO PEŁNEGO WYDANIA !!!
 link do aktualnego numeru: MARZEC 2017

Uzupełnieniem oferty są płatki śniadaniowe. Proponujemy zawsze kilka rodzajów, w tym również bez glutenu. Do tego jogurty, gorące i zimne mleko – również sojowe i bez laktozy. Ponadto zdrowe dodatki takie jak ekspandowana kasza jaglana czy gryczana, nasiona i orzechy.

Dużą część oferty zajmują warzywa – świeże, z ekologicznych upraw, od sprawdzonych dostawców. Wybór sałat, oliwki, karczochy, suszone pomidory i wysokiej jakości oliwy są podstawą do skomponowania wartościowej sałatki. Oferujemy też świeże owoce sezonowe i sporządzane z nich sałatki owocowe.

Najważniejszym składnikiem dającym energię jest pieczywo. Poświęcamy mu wiele uwagi. Atrakcyjna ekspozycja i bogata oferta zajmują znaczące miejsce na bufetowym stole. Oferujemy pieczywo sporządzane z mąki pszennej, żytniej, na drożdżach, ziarnach i przede wszystkim na naturalnym zakwasie. Jest też chrupkie i bezglutenowe. Na słodko oferujemy wypiekane na miejscu croissanty, domowe ciasto oraz ciastka francuskie z różnymi dodatkami.

Najważniejsza jest dobra kawa. W naszej sieci oferujemy gościom doskonałą włoską kawę Saquella z ekspresów ciśnieniowych. Dla miłośników herbaty mamy wybór herbat Dilmah.

Ofertę napoi uzupełniają soki w 100 proc. z owoców, woda mineralna niegazowana i gazowana. W obiektach typu Premium podajemy dodatkowo koktajle owocowe na bazie jogurtu/mleka bez laktozy oraz soki świeżo wyciskane.

Na śniadaniach nie można oszczędzać. Oferując gościom wysokiej jakości śniadanie budujemy ich lojalność, zapewniamy sobie dobrą opinię, którą z pewnością podzielą się z innymi osobami i która spowoduje, że po raz kolejny wybiorą nasz hotel.