Dyrektor Starbucks panelistą III Sweets & Coffee Forum 2017

Udostępnij artykuł

Historia Starbucks rozpoczęła się w 1971 roku w Seattle w Stanach Zjednoczonych. Tam powstała pierwsza niewielka kawiarnia w historycznym Pike Place Market, gdzie pyszną kawę przyrządzano z najlepszych świeżo palonych kaw ziarnistych. Zarówno nazwa, jak i logo Starbucks są mocno osadzone w symbolice żeglugi, z którą z kolei wiąże się historia handlu kawą i jej sprowadzenia do Ameryki Północnej.  W 1981r. do kawiarni trafił Howard Schultz, który od razu dał się porwać filozofii marki i niebawem został jej pracownikiem. Dzisiejszy szef rady nadzorczej, prezes i dyrektor generalny Starbucks postanowił nadać sieci niezwykłą atmosferę kawiarni, w których bywał podczas pobytu we Włoszech. Przenosząc tę włoską tradycję do USA, stworzył miejsce do rozmów i spotkań ludzi – trzecie miejsce między pracą a domem. Od początku Starbucks wyróżnia się wzorcem prowadzenia firmy, której misją jest inspirować i rozwijać ludzi – w każdej chwili: jeden człowiek, jedna kawa, jedno miejsce! A swoją wspaniałą i bogatą tradycję związaną z kawą uzupełnia poczuciem wspólnoty.

BROG Marketing – platforma mediów skutecznej komunikacji B2B, wydawca m.in. czasopism Sweets & Coffee, Świat Hoteli, Nowości Gastronomiczne oraz portalu www.horecanet.pl serdecznie zaprasza wszystkich do BEZPŁATNEGO UDZIAŁU w najważniejszym spotkaniu przedstawicieli branży III Forum Rynku Kawiarni – Cukierni  – Lodziarni Sweets & Coffee Forum 2017, któremu towarzyszyć będzie rozstrzygnięcie konkursu Sweets & Coffee Awards 2017.

To wyjątkowa okazja promocji najlepszych kawiarni, cukierni, lodziarni i piekarni w Polsce, uhonorowania pracy i osiągnięć ich właścicieli, a także personelu. To również kształtowanie pozytywnego wizerunku całej branży w naszym kraju. Spośród zgłoszeń Jury złożone z prelegentów i panelistów Sweets & Coffee Forum wybiera finalistów – maksymalnie trzech w każdej kategorii, a następnie zwycięzców poszczególnych kategorii.

Właścicielom cukierni, lodziarni, kawiarni i piekarni, które przystąpią do konkursu Sweets & Coffee Awards 2017 (całkowicie za darmo!) przysługuje DARMOWE ZAPROSZENIE do udziału w całym wydarzeniu III Forum Rynku Kawiarni – Cukierni – Lodziarni Sweets & Coffee Forum 2017. Zgłoszenia przyjmujemy do19 lutego!

Uczestnictwo zagwarantuje Państwu:
● zdobycie wiedzy o sprawdzonych sposobach na rozwój biznesu
● możliwość dyskusji z najwybitniejszymi praktykami i ekspertami
● kuluarowe spotkania w gronie przyjaciół i partnerów
● indywidualne spotkania z dostawcami oraz zapoznanie się z ich najbardziej aktualną ofertą
● lunch w restauracji The Olive w Sheraton Warsaw Hotel
● udział w uroczystej kolacji z Galą konkursową Sweets & Coffee Awards 2017
● obecność na najważniejszym w roku spotkaniu przedstawicieli branży
● zimne i ciepłe napoje oraz przekąski przez cały dzień

Tegoroczne Forum Sweets & Coffee 2017 odbędzie się w dniu 16 marca w Sheraton Warsaw Hotel.

SZCZEGÓŁY WYDARZENIA – WWW.SCFORUM.PL

Organizator BROG Marketing
Platforma mediów skutecznej komunikacji B2B, wydawca
czasopism: czasopism: 
Świat Hoteli, Nowości Gastronomiczne, Sweets & Coffee, Stacja Benzynowa & Convenience Store; portali: www.horecanet.pl, www.petrolnet.pl, oraz organizator Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum, Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni Sweets & Coffee, a także Forum Rynku Paliwowego PetroTrend.

Kontakt:
Marta Kudosz
tel.: 664 463 089
[email protected]

Karolina Stępniak
tel.: 664 463 096
[email protected]